Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!

Project management akademija, Ovlašteni procjenitelj businessa, MINI MBA IN FINANCE ili Akademija naprednog excela su najbolje edukacije na našem tržištu s kojima možete ostvariti vrhunske certifikate.
07. listopada 2015. u 11:09 771 prikaza
Financije
Foto: GettyImages
Pogledajte galeriju 1/4

Hrvatski institut za financije (HIF) organizira top programe iz područja financija, revizije, upravljanja projektima te primjene naprednog excela. Iz brojnih programa izdvajamo:

PROJECT MANAGEMENT AKADEMIJA (25. listopada 2019. – 21. siječnja 2020.)

OVLAŠTENI PROCJENITELJ – pripremni tečaj (11. studeni 2019. – 15. studeni 2019.)

AKADEMIJA NAPREDNOG EXCELA (21. studeni 2019. – 11. prosinca 2019.)

MINI MBA IN FINANCE (29. studeni 2019. – 07.veljače 2020.)

Financije | Autor : GettyImages Foto: GettyImages

PROJECT MANAGEMENT AKADEMIJA je aplikacija vrhunskih znanja i vještina, alata i tehnika u svrhu kvalitetnog upravljanja projektima. Jedinstveni tečaj znanja i vještina koje nudimo u sklopu Profesionalne Project Management Akademije predstavlja upravljanje projektima u praksi kako bi se uvidjela aplikacija teorijskog znanja na konkretnim primjerima. Profesionalna Project Management Akademija pomaže u pripremi certifikacijskog ispita u svrhu stjecanja PMP ® (Project Management Professional) certifikata. PMP certifikat je prepoznat kao univerzalni standard izvrsnosti u Upravljanju projektima te danas sve više organizacija zahtjeva od svojih voditelja projekata ovaj certifikat. PMP certifikat pruža prednost prilikom zapošljavanja te veći potencijal zarade. Prema nekim međunarodnim istraživanjima, osobe s PMP certifikatom ostvaruju u prosjeku 20% više plaće od osoba bez certifikata.

Pritom Hrvatski institut za financije (HIF) ima jedinstveno iskustvo u pripremi kandidata što potvrđuje:

  • 11 generacija pripreme kandidata za ispit za PMP ® (Project Management Professional) certifikat

  • visoka prolaznost kandidata na ispitu za PMP ® (Project Management Professional) certifikata

PMP certifikat je preduvjet za sudjelovanje na mnogobrojnim natječajima te stoga kompanije zahtijevaju da njihovi voditelji projekata imaju certifikat. Prednost ovakvog tipa profesionalnog tečaja kao i PMP certifikata ogleda se i u doprinosu kompanijama, jer organizacije sa PMP managerima uspijevaju dovršiti svoje projekte na vrijeme te u okviru budžeta i to sa izvrsnim rezultatima.

CERTIFIKAT OVLAŠTENOG PROCJENITELJA omogućava certificiranim osobama samostalno izvođenje procjene vrijednosti udjela i dionica, nematerijalne imovine (brendovi, know-how, softver i sl.), kao i strojeva i pokretnina. Kao takav, namijenjen je svim financijskim djelatnicima koji u okviru svoga poslovanja imaju potrebu za izvođenjem procjena vrijednosti (za eksterne potrebe), ali i financijskim djelatnicima koji se učestalo bave strateškim planiranjem, analizom ulaganja, budžetiranjem kapitala, izradama projekcija i poslovnih planova i diskontiranjem, cost - benefit analizama projekata i sl.

S obzirom da je edukacijski program usklađen sa ispitom za stjecanje certifikata za ovlaštenog procjenitelja, edukacijski program je posebno namijenjen svim osobama koje žele pristupiti ispitu za stjecanje titule ovlaštenog procjenitelja. Ispit za stjecanje certifikata za ovlaštenog procjenitelja održat će se u prosincu 2019. godine prema uputama dobivenim na pripremnom tečaju.

Financije | Autor : GettyImages Foto: GettyImages

MINI MBA IN FINANCE je program praktičnog znanja iz financija koji predstavlja najkvalitetniju financijsku edukaciju na našem tržištu. U četiri jednodnevna modula je sadržano znanje vezano uz naprednu analizu financijskih izvještaja, tajne kako čitati bilancu, RDG i financijske pokazatelje između redaka, analiza investicijskih projekata, kreiranje investicijskih studija, izrada cost-benefit analize, metode procjene vrijednosti poduzeća i to sve uz praktičnu primjenu excela u financijama.

Modul „Napredna analiza financijskih izvještaja – kako čitati bilancu, RDG i financijske pokazatelje između redaka?“ bavi se razumijevanjem i interpretiranjem financijskih izvještaja. Financijski izvještaji imaju ključnu ulogu pri donošenju kvalitetnih strateških i operativnih odluka te ih je stoga potrebno znati interpretirati i analizirati. Bitno je znati koje informacije pružaju pojedini izvještaji te gdje postoji prostor za računovodstvene i porezne manipulacije. Modul „Modeli i tehnike procjene vrijednosti poduzeća" se bavi procjenom vrijednosti poduzeća primjenom metode diskontiranih novčanih tokova te primjenom iste metode kod procjene vrijednosti pojedinačne imovine s naglaskom na nematerijalnu imovinu. Cilj modula "Vrednovanje investicijskih projekata i cost-benefit (CBA) analiza" je prikazati temeljne koncepte vezane za analizu i vrednovanje novčanih tokova, specifičnosti projektnog financiranja te složenije teme, uključujući najčešće pogreške i problematične elemente analize. Tijekom predavanja nastojat će se prikazati konkretne probleme iz prakse (stvarne priče i slučajevi iz poslovne prakse), ali i pregled problematičnih detalja teorije. Na seminaru "Napredni Excel u financijama" biti će prikazan postupak izrade financijskog modela za analizu investicijskog projekta (priprema projekcija financijskih izvješća temeljem zadanim ulaznih pretpostavki) za primjerice, pripremu poslovnog plana/investicijske studije.

Microsoft Excel je najprisutniji program za proračunske tablice na računalima. To je omiljeni program za tablice koji ima izuzetno široku upotrebu u poduzećima, ali i kod svakoga tko treba prikupiti i analizirati podatke na jednostavan i brz način. Naoko je jednostavan, no krije značajne mogućnosti te se isplati uložiti trud da se nauče te opcije, budući da uvelike pojednostavljuju svakodnevan rad. Može biti korišten čak i za programiranje pomoću svog jezika Visual Basic za aplikacije, što omogućuje još širu upotrebu.

Financije | Autor : GettyImages Foto: GettyImages

AKADEMIJA NAPREDNOG EXCELA upoznaje polaznike s naprednim konceptima MS Excela. Moći ćete spojiti više tabela, izrađivati izvještaje upotrebom pivota te saznati što vas zanima analizirajući podatke. Drugim riječima, cilj je pomoći polaznicima da brže i lakše obave zadatke koje danas rade „ručno“. Tijekom seminara će se polaznicima pojasniti napredne funkcije u Excelu, korištenje alata MS PowerQuerry, PowerPivot i Power BI te uvod u programiranje u Visual Basicu.

Prijavu za sudjelovanje na programima u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

ODOBRAVAMO POPUST DO 25% ZA RANE PRIJAVE! BROJ MJESTA JE OGRANIČEN.

Sadržaj omogućio Hrvatski institut za financije www.hif.hr

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša