Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?

Pokažite da imate znanje i iskustvo primijeniti metodologiju na projekte koji imaju dobro definirane zahtjeve i rezultate projekta
18. listopada 2019. u 09:33 14459 prikaza
Financije
Foto: GettyImages
Pogledajte galeriju 1/4

Bez obzira gdje se nalazili u svijetu, u kojoj industriji radili i kojim jezikom govorili, postoje stvari koje su globalno toliko poznate i bitne da će vas razumjeti od Madagaskara do Aljaske. Tako možete doći bilo koji restoran i ako naručite Colu, sigurni ste da će vas razumjeti. Ista stvar je i na korporativnom nivou, kažete li da ste PMP, i u Americi i u Rusiji i u Japanu će znati koliko ste vrijedni. Pa što to točno znači da imate PMP, tj. da ste PMP certificirani?

Project management je aplikacija vrhunskih znanja i vještina, alata i tehnika u svrhu kvalitetnog upravljanja projektima. Jedinstveni tečaj znanja i vještina koje profesionalni Project Manageri prolaze, te na kraju polažu kako bi se certificirali, u svojoj naravi predstavlja upravljanje projektima u praksi kako bi se uvidjela aplikacija teorijskog znanja na konkretnim primjerima. Profesionalna Project Management Akademija pomaže u pripremi certifikacijskog ispita u svrhu stjecanja PMP ® (Project Management Professional) certifikata.

Financije | Autor : GettyImages Foto: GettyImages

PMP certifikat je prepoznat kao univerzalni standard izvrsnosti u Upravljanju projektima te danas sve više organizacija zahtjeva od svojih voditelja projekata ovaj certifikat. Dapače, s više od 750.000 PMPova u svijetu, teško da ćete naći globalnu kompaniju koja nije prepoznala važnost profesionalnog project managementa. PMP certifikat također pruža prednost prilikom zapošljavanja te veći potencijal zarade. Prema nekim međunarodnim istraživanjima, osobe s PMP certifikatom na istim radnim mjestima ostvaruju u prosjeku 20% više plaće od osoba bez certifikata.

PMP certifikat je također preduvjet za sudjelovanje na mnogobrojnim natječajima te stoga kompanije zahtijevaju da njihovi voditelji projekata imaju certifikat kako bi se mogli prijaviti na razne natječaje na europskoj i svjetskoj razini. Veliki naručitelji se tako osiguravaju jer znaju da će kompanije s certificiranim PMPovima puno efikasnije odrađivati bitne projekte. Prednost ovakvog tipa profesionalnog tečaja kao i PMP certifikata ogleda se i u doprinosu kompanijama, jer organizacije s PMP managerima uspijevaju dovršiti svoje projekte na vrijeme te u okviru budžeta i to s izvrsnim rezultatima.

PMP certifikacija podrazumijeva da govorite „univerzalni jezik project managementa“ i da se možete lako povezati s drugim profesionalcima i organizacijama neovisno o geografskoj lokaciji ili industriji u kojoj radite.

Prijavu za sudjelovanje na programu PROJECT MANAGEMENT AKADEMIJA u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

Financije | Autor : GettyImages Foto: GettyImages

Program se održava kroz 5 jednodnevnih modula u periodu od 25. listopada 2019. - 21. siječnja 2020. u Zagrebu.

Tečaj je organiziran kroz ukupno pet modula. Svaki modul sadrži specifična znanja i vještine. Kroz predavanja i praktične vježbe polaznici će se detaljno upoznati s Vodičem kroz znanje u upravljanju projektima - PMBOK i PMI (Project Management Institute) metodologijom te se pripremiti za PMP certifikacijski ispit. PMBOK® Guide – 6. izdanje uključuje nove elemente u smislu kako implementirati znanje u agilnom okruženju. Nakon svakog predavanja prolaze se primjeri ispitnih pitanja kako bi polaznici dobili uvid u format i sadržaj certifikacijskog ispita.

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

Sadržaj omogućio HIF

 

PROBLEM S ISPORUKOM
Nastavlja se rat oko cjepiva: EU dala ultimatum AstraZeneci, ključnu ulogu ima Hrvatica
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje