Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz pozitivne

Moody's promijenio prognozu za Zagreb u negativnu

'15.07.2011.,Zagreb - Nakon duzeg perioda vrucih ljetnih dana dosla je i naoblaka ,a sa naoblakom i pad temperature. Oblaci iznad Trga Bana Jelacica. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
05.06.2012.
u 11:43

Iz agencije su poručili da ocjena odražava financijske i operativne veze između tijela središnje i lokalne uprave u Hrvatskoj

Nekoliko dana nakon što su ocijenili da je prognoza za Hrvatsku negativna, iz Moody'sa su poručili kako je ista prognoza i za grad Zagreb, piše Wall Street Journal.

Iz agencije tvrde da ocjena odražava financijske i operativne veze između tijela središnje i lokalne uprave u Hrvatskoj. Analist Moody'sa Gjorgji Josifov zabilježio je tako da je Zagreb jako ovisan o međuvladinim prihodima u obliku poreza i transfera središnje države, što predstavlja oko 70 posto prihoda za prošlu godinu.

Moody's je također ocijenio da snižavanje ocjene državi utječe i na prihode Gradu Zagrebu te da će zbog toga teže postići ciljeve fiskalne konsolidacije.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Bulldog
Bulldog
17:41 05.06.2012.

Moody's je također ocijenio da snižavanje ocjene državi utječe i na prihode Gradu Zagrebu te da će zbog toga teže postići ciljeve fiskalne konsolidacije... moody's je ocijenio da nam je teško pa će nam otežati još stvari smanjenjem i gradskogg kreditnog rejtinga. nema nam drugog več kao Iran proglasiti da smo nuklearna velesila i da smo u posjedu nuklearne bombe pa nas neće gaziti američki mađari po glavi. to i legiju stranaca da ponovno oformimo.

CC
Chicago Chicago
19:22 05.06.2012.

Mozda je doslo vrijeme da neki nauce koliko je novca 100 ili 200 tisyca eura. Tamo negdje oko 2006-2007 mislim da nigdje nije manje vrijedilo 100 000 eura nego u Zagrebu.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:12 06.06.2012.

preozbiljno se u zadnje vrijeme citiraju kredit rejting agencije (iako su mozda u ovom slucaju u pravu) kad je nedavno egan jones spustio rating sad-a na aa+ docekala ih je tuzba sec-a (koja po sluzbenim informacijama naravno nije imala veze s tom odlukom) tako se nesto nece dogoditi moody ili s&p, zbog istih razloga zbog koje su davale dobre rejtinge za mortage backed securities koje su nakraju izazvale ekonomsku depresiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije