Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Negativna prognoza

Moody's ostavio Hrvatskoj rejting Baa3, ali dao negativnu prognozu

moody's, rejting aaa
AFP/PIXSELL
01.06.2012.
u 08:03

Agencija u svom obrazloženju negativne prognoze navodi i kako Hrvatska već tri godine ne bilježi gospodarski rast

Rejtinška agencija Moody's smanjila je Hrvatskoj gospodarsku prognozu sa stabilne na negativnu zbog, kako se navodi, nesigurnosti ekonomskog rasta, oslabljenog izvoznog sektora, kao i velikog rizika provedbe vladinih fiskalnih mjera štednje i rezanja troškova.

Wall Street Journal piše da je Moody's unatoč smanjenju prognoze zadržao kreditni rejting Hrvatskoj na Baa3,  jednoj stubi od takozvanog "rejtinga smeće".

Agencija u svom obrazloženju negativne prognoze navodi i da Hrvatska već tri godine ne bilježi gospodarski rast te kako je kao mala i otvorena ekonomija osjetila sve negativne posljedice lošeg gospodarskog stanja u državama eurozone i EU koje su glavni trgovinski partneri Hrvatske. Dodaju kako država i dalje traži modele kako ojačati izvozni sektor te privući veće inozemne investicije.

>>Đuro Popijač: Čačić funkcionira kao državni komentator

Iz Moody'sa napominju da bi se situacija trebala donekle poboljšati nakon ulaska Hrvatske u EU, u srpnju 2013. godine, jer će hrvatsko gospodarstvo tada dobiti i snažniju potporu iz europskih fondova.

 

Ključne riječi

Komentara 15

KO
kolarjeva3
10:27 01.06.2012.

mikrogrizzly kaže : Srećom, da je Hrvatska u silaznoj gospodarkoj putanji ...

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
12:11 01.06.2012.

Iskreno iako svi govore da je to loše to je zapravo dobro da nam snize rejting jer se onda više ne bi mogli zaduživati pa bi možda i dio one rodbine i ostali što zabušavaju možda dobili otkaze u državi. A ovako tko god dođe na vlast prvo što naprave - dignu kredit od par milijardi.

LO
Lorenz
09:40 01.06.2012.

Koje su ovo nebuloze, bankari su najveće zlo koje postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije