Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispod cijene

MOL: Nismo imali nikakve dodatne informacije prije ulaska u Inu

'11.04.2012., Zagreb - Geolog Stanko Kadija, bivsi nadzornik na Ininim busotinama u Siriji.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
17.04.2012.
u 13:04

Jedna hrvatska i tri međunarodne tvrtke bile su odgovorne za osiguravanje istih uvjeta za sve ponuđače, navode iz MOL-a

MOL nije imao nikakve dodatne informacije osim onih koje su mu službeno dostavljene tijekom privatizacije Ine 2003., priopćio je to glasnogovornik tvrtke nakon izjava bivšega Inina geologa Stanka Kadije, koji je sugerirao da je MOL prije ulaska u Inu potajno doznao za bogata nalazišta u Siriji.

– Jedna hrvatska i tri međunarodne tvrtke, među kojima su i Deutsche Bank te PricewaterhouseCoopers, bile su odgovorne za osiguravanje istih uvjeta za sve ponuđače te da svaki od njih dobije iste informacije tijekom prvoga privatizacijskog kruga 2003. – navode iz MOL-a, prenosi HRT.

Podsjetimo, Kadija je u razgovoru za Večernji list progovorio o događajima u sirijskoj pustinji i sumnjivoj privatizaciji te je između ostalog izjavio kako su Inini stručnjaci prije deset godina morali šutjeti o otkriću više milijardi dolara vrijednih nalazišta nafte u Siriji. Informacija je puštena tek nakon što je MOL kupio 25 posto plus 1 dionicu Ine, čime je državna naftna kompanija prodana ispod stvarne cijene. Vrijednost Ininih rezervi u Siriji tada je bila procijenjena na 23 milijarde dolara, a četvrtina cijele Ine prodana je MOL-u za 505 milijuna dolara.

– Kada sam kao geološki nadzornik u ožujku 2003. godine došao u Siriju na lokaciju Al Mahr-2 i doznao da se ne smije govoriti o otkriću, da ono nije prijavljeno, u sebi sam se bio zarekao da ću kad-tad potražiti odgovore na ta pitanja. Tome mogu dodati i izreku svog uvaženog kolege i prijatelja Zlatka Hilla, koji je rekao: “Sad mogu iznositi istinu i činjenice i ne možete mi dati otkaz jer sam u mirovini" – ispričao je za Večernji Kadija.

>>S. Kadija: Ina je tajila pronalazak izvora vrijednih 23 milijarde dolara

Ključne riječi

Komentara 5

IC
icko
14:52 17.04.2012.

Sigurno Sander kriv !!!!!!!! Nije Linić proda i ostala partija..

MA
malamlak
15:54 17.04.2012.

lažu, dali su najveću ponudu upravo jer su znali da 25% vrijedi ravno 10 puta više od ponuđene cijene; a i da nisu znala je uprava INE prema tome ovo će izbiti međunarodni skandal i OMW će sigurno zahtjevati sudski epilog, a tada MOL sigurno ne će proći lišo, nadam se ni naši kriminalci zajedno s Mesićem i Linićem!

OB
-obrisani-
22:54 17.04.2012.

malamlak je napisao/la: OMW će sigurno zahtjevati sudski epilog, \" Hihihi. ÖMV se upravo povlaci iz Hrvatske i BiH,kako oni kazu, s Balkana. Vidi poslove Cermaka :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije