Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština dioničara

MOL će isplatiti dividende u vrijednosti od 201,2 milijuna dolara za 2015. godinu

MOL
Foto: MOL
1/2
16.04.2016.
u 13:51

Na glavnoj skupštini MOL-a održanoj jučer u Budipmešti dioničari su odobrili financijsko izvješće uprave za 2015. godinu te konsolidirana financijska izvješća

Na glavnoj skupštini MOL-a održanoj jučer u Budipmešti dioničari su odobrili financijsko izvješće uprave za 2015. godinu te konsolidirana financijska izvješća.

Također je odobrena isplata dividendi od 201,2 milijuna dolara, odnosno 55 milijardi forinti na temelju prihoda ostvarenih u 2015. godini kao i prijedlog smanjenja vlastitog kapitala u iznosu od 2 posto dionica.

Predsjednik uprave MOL-a i izvršni direktor Zsolt Hernadi kazao je nakon skupštine dioničara kako će tvrtka smanjiti svoje troškove za 500 milijuna dolara do 2017. godine.

Na skupštini je dr. Oszkár Világi ponovno izabran za člana Upravnog odbora dok je György Mosonyi izabran kao član Nadzornog odbora. Ivan Mikloš izabran je za člana Nadzornog odbora te kao alternativni član Odbora za reviziju. Norbert Szivek je pak izabran za člana Odbora za reviziju.

– Industrija nafte i plina suočena je s teškim okruženjem za rad u 2015. godini. Unatoč tome, godinu smo završili sa odličnim rezultatima, iznad svih očekivanja što je dokaz kako nas plan rada djeluje – rekao je Zsolt Hernadi. 

Komentara 2

KS
krao_sam
16:18 16.04.2016.

nasi sefovi madjari su poslovali dobro. i neka su,mozda koja mrvica dopadne i nama.

K2
kritičar_2
15:27 17.04.2016.

Ove je najbrutalnija pljačka Hrvatske.Onaj koji to ne razumije,nije dostojan da ima svoju državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije