Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoze

MMF: Svjetsko će gospodarstvo ove godine rasti 4 posto

mmf
AFP
19.04.2010.
u 12:19

Optimistične MMF-ove prognoze temelje se, kako se navodi, na brzom rastu kineskog gospodarstva i jačanju gospodarstava u nastajanju.

Japanski poslovni list Nikkei prenio je prognoze prvog čovjeka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna koji predviđa da će svjetsko gospodarstvo u ovoj godini rasti 4 posto. MMF je u listopadu prošle godine prognozirao kako će globalno gospodarstvo rasti 3,1 posto, dok bi u idućoj godini predviđeni rast trebao biti 4,3 posto.

Optimistične MMF-ove prognoze temelje se, kako se navodi, na brzom rastu kineskog gospodarstva i jačanju gospodarstava u nastajanju, a vidljiv je i oporavak južnoameričkog i afričkog tržišta.

Prema Strauss-Kahnovu mišljenju Kina bi uskoro mogla promijeniti monetarnu politiku, odnosno dopustiti tečaju juana da raste jer bi to Kini koristilo.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:36 20.04.2010.

a HRVATSKO....padati 6 %...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije