Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preventiva

MMF predlaže uvođenje novih bankarskih poreza

mmf
AFP
21.04.2010.
u 07:34

Prijedlog Međunarodnog monetarnog fonda radikalniji je nego se očekivalo, i predlaže uvođenje dva nova bankarska poreza od kojih bi jedan bio fiksno definiran dok bi se drugi plaćao na osnovi ostvarenih profita

Banke i druge financijske institucije mogle bi se suočiti s novim porezima koje predlaže MMF s ciljem stvaranja fonda koji bi se koristio za pomoć u slučaju budućih financijskih kriza, piše BBC.

Prijedlog Međunarodnog monetarnog fonda radikalniji je nego se očekivalo, i predlaže uvođenje dva nova bankarska poreza od kojih bi jedan bio fiksno definiran dok bi se drugi plaćao na osnovi ostvarenih profita.

Nove porezne mjere u utorak su predane na razmatranje vladama država članica G20, a o njima će se raspravljati na sastanku ministara financija ovog vikenda.

On koji su prijedlog MMF-a vidjeli, kažu kako će banke biti užasnute novim poreznim nametima, te kako bi moglo doći do ozbiljnih političkih rasprava oko ovog pitanja.

Iz MMF-a pak poručuju kako je to najbolje rješenje da se osiguraju financijska sredstva pomoći za moguće buduće krize, a kažu i kako nema razloga da osiguravajuće kuće i fondovi plaćaju poreze, a banke budu izuzete od takvih davanja.

Ključne riječi

Komentara 7

UK
Ugo Kajvez
13:25 23.04.2010.

Pročitajte ...... . Computerized Front Running and Financial Fraud

BB
Bugs Bunny
08:33 21.04.2010.

Ne budite smiješni... MMF i Svjetska banka su osnovani od istih ljudi koji su i stvorili ovu krizu...

VU
vucibatina123
18:14 21.04.2010.

ne brinem se ja za banke, to su najveće krvopije, dao bog da svaki bankar doživi infarkt i krepa ko pas, banke će ionako sve regulirati kamatom........... najsretniji sam kad netko opljačka banku, na žalost........oni se opet namire, i nikad nisu u gubitku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije