Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

MMF: Pomoć Irskoj dobro napreduje, ali uz određene rizike

Irsko gospodarstvo, nekad poznato kao „keltski tigar“, ostvarit će, prema procjenama MMF-a, u 2011. godini rast BDP-a od 0,6 posto, a u 2012. od 1,9 posto.
23. svibnja 2011. u 09:29 1 komentara 3 prikaza
irska prosvjed
Foto: AFP/Pixsell

Međunarodni monetarni fond priopćio je da realizacija programa financijske pomoći Irskoj dobro napreduje, no da još uvijek postoje određeni rizici. Slab gospodarski rast, visoka nezaposlenost, sniženje kreditnog rejtinga te ostali problemi rizici su koji mogu proizaći iz europske dužničke krize, objašnjavaju iz MMF-a.

Vanjska klima postala je nepovoljna pa je od ključne važnosti odlučna primjena mjera, kaže se u izvještaju o realizaciji programa pomoći vrijednog 85 milijardi eura, odobrenog u studenom 2010. godine.

Irsko gospodarstvo, nekada poznato kao „keltski tigar“ zbog dvoznamenkastog rasta ukupnog domaćeg proizvoda prije krize koja je počela prije tri godine, ostvarit će, prema procjenama MMF-a, u 2011. godini rast BDP-a od 0,6 posto, a u 2012. od 1,9 posto.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • apolon:

    ova prognoza rasta BDP Irske od strane MMF na mene je imao isti učinak kao i lupanje targeta nekih vrlih tehno-crtkarija na Zg. burzi, navek je BULL..!!!!! dok istovremeno Irska i njezino bankarstvo više sliče Islandu nego Grčkoj!!! ... prikaži još!zino bankarstvo više sliče Islandu nego Grčkoj!!!