Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štednja

MMF podržava fiskalne mjere Grčke

mmf
AFP
04.03.2010.
u 12:26

Grčke vlasti osmislile su vrlo snažan paket fiskalnih mjera za 2010. Primjena fiskalnog programa bit će ključan korak naprijed u dugogodišnjoj perspektivi, izjavila je glasnogovornica MMF-a Atkinson.

Međunarodni monetarni fond poštuje mjere koje je Grčka donijela u sklopu plana štednje te potiče vladajuće da razviju i implementiraju znatnije reforme kako bi podupirale produktivnost i rast. Na taj bi se način, upozorava glasnogovornica MMF-a Caroline Atkinson, upotpunila fiskalna konsolidacija koja se trenutačno provodi.

- Grčke vlasti osmislile su vrlo snažan paket fiskalnih mjera za 2010. Primjena fiskalnog programa bit će ključan korak naprijed u dugogodišnjoj perspektivi - izjavila je Atkinson. MMF je spreman savjetovati Grčku o smanjenju potrošnje i sređivanju stanja državnih financija. Atkinson je sugerirala da će MMF, ako bude angažiran, tražiti dalekosežnije reforme u gospodarstvu.

- Spremni smo poduprijeti planove grčke vlade pružanjem tehničke ekspertize - poručila je Atkinson.

Podsjetimo, Grčka je obećala tijekom ove godine smanjiti svoj deficit sa 12,7 posto na 8,7 posto, kao i svoj dug od 300 milijardi eura. Nada se pomoći Europske unije nakon najave novog paketa mjera kojim bi uštedjela 4,8 milijardi eura, a postoji i mogućnost da zatraži pomoć i od MMF-a.

 

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
15:29 04.03.2010.

Naslov je presmiješan, .. \"podržava\" ... hahahaha .... za budale i naivčine .....MMF je glavni krivac za stanje u toj zemlji i NAMETNUO im te rigorozne fin. mjere zbog kojih sada imaju društvene nemire .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije