Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vipnet

Mladen Pejković odlazi u središnjicu tvrtke 
u Beč, umjesto njega dolazi Jiří Dvorjančanský

Mladen Pejković
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
04.07.2014.
u 18:44

Nakon Vipneta Pejković će voditi i bjeloruskog operatora

Vipnet, telekom operator u vlasništvu Telekom Austrije, dobio je novog predsjednika uprave jer Mladen Pejković, dosadašnji čelnik kompanije, odlazi na novu funkciju u središnjicu kompanije u Beč. Od 1. kolovoza ove godine Pejković će, naime, preuzeti funkciju Chief Technology Development Officera Grupe Telekom Austria, na kojoj će se baviti strateškim razvojem tehnologije novih generacija i konvergencijom za sva tržišta, stoji u priopćenju za medije. Usto, preuzet će funkciju člana uprave i glavnog direktora za tehniku Velcoma, vodećeg bjeloruskog operatora sa 5 milijuna korisnika, koji je dio Grupe Telekom Austria od 2007.

Velike transformacije

– U Vipnetu sam se zaposlio u proljeće 1999., u vrijeme kad kompanija još nije počela s komercijalnim radom i bila je tipičan startup. Emotivne veze s Vipnetom, stvorene na poznatom fantastičnom razvojnom putu kompanije tijekom svih ovih godina, neraskidive su i izuzetno sam ponosan što sam bio dio Vip tima koji je ostvario brojna postignuća. Polaskan sam ovom ponudom u trenutku velikih transformacija u našoj industriji i prihvaćam je sa zadovoljstvom – izjava je Mladena Pejkovića, predsjednik uprave Vipneta.

Pejković je 2003. postao je član uprave i glavni direktor za tehniku Vipneta. Od 2007. bio je predsjednik uprave Vip Operatora u Makedoniji. U Vipnet se vratio 2008. te je uz funkciju glavnog direktora za tehniku postao i predsjednik uprave. Poziciju predsjednika uprave Vipneta, pak, od 1. kolovoza preuzet će Jiří Dvorjančanský, koji će ujedno preuzeti poziciju člana uprave za marketing, prodaju i službu za korisnike, koju je u Vipnetu do 1. srpnja obnašao Mario Cvitković.

Novi predsjednik uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský dolazi iz tvrtke Telefónica Češka Republika, gdje je od 2010. bio zadužen za marketinšku diviziju. Karijeru u telekom industriji započeo je 1999. kao direktor prodaje T-Mobile Češka Republika. Potom je 2002. postao izvršni dopredsjednik marketinške divizije i na toj je funkciji ostao do 2008. Nakon toga je promoviran u upravu T-Mobile Njemačka GmbH gdje je do 2009. bio izvršni dopredsjednik marketinške divizije. Prije prelaska u tvrtku Telefónica Češka Republika bio je na funkciji starijeg potpredsjednika međunarodne divizije prodaje, marketinga i službe za korisnike Deutsche Telekoma.

Izazovna funkcija

– Dolazak u Vipnet i Telekom Austria grupu za mene je novi izazov i veselim se dolasku u Zagreb. Vipnet slovi kao jedna od najinovativnijih kompanija u Hrvatskoj, sa snažnim fokusom na korisnika i uvjeren sam da ću sa svojim timom uspješno jačati našu poziciju na hrvatskom telekom tržištu – rekao je Jiří Dvorjančanský, novi predsjednik uprave Vipneta, koji je na kraju 2013. imao 1,84 milijuna korisnika.

Adrian Ježina, koji je od 2012. na funkciji člana uprave Vipneta za cloud, multimediju i fiksni pristup, preuzima funkciju člana uprave i glavnog direktora za tehniku Vipneta. Ježina je bio prvi čovjek kabelskog operatora B.neta, koji je Vipnet kupio 2011.

Od ove godine izmijenjeno je i vodstvo najjače telekom kompanije – Hrvatskog telekoma. Naime, Ivicu Mudrinića zamijenio je Davor Tomašković. Nakon petnaest godina na čelnoj poziciji u kompaniji, Ivica Mudrinić prihvatio je funkciju višeg potpredsjednika u Deutsche Telekomu zaduženog za stratešku potporu članu uprave DT Europe i tehnologije i upravi DT-a u Bonnu.

>> Vipnet prvo ovogodišnje tromjesečje zabilježio najveći pad u mobilnoj industriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije