Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

MK Group - Investicijsko ulaganje od 5 milijuna eura u Istri

Podsjećamo da tvrtka MK Group u većinskom i manjinskom vlasništvu posjeduje 14 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, aerodrom Portorož te golf teren u Savudriji.
21. listopada 2019. u 14:11 569 prikaza
MK Group
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/11

Tvrtka MK Group od 2017. godine vlasnik je Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se prostire na preko 200.000 m2. Kompleks obuhvaća Kempinski Hotel Adriatic, 21 luksuznu vilu, golf teren i apartmane ukupne površine preko 15.000 kvadrata. Ovogodišnjim investicijama od preko 3 milijuna eura u Kempinski Hotel Adriatic u Hrvatskoj i najavljenim novim ulaganjima od 2 milijuna eura tijekom naredne godine, tvrtka MK Group potvrđuje jasnu namjeru razvoja turističkih destinacija u kojima posluje te želju da ih učini omiljenima regionalnim i europskim turistima.

„Nije tajna da Istra pruža velike potencijale za razvoj turizma. MK Group u ovom dijelu regije želi biti aktivan partner razvoja ne samo hotelskih ponuda već čitavih destinacija, te ih želi učiniti novim omiljenim turističkim mjestima. Upravo zato pokrenuli smo ovaj investicijski proces“, izjavio je Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic u Savudriji.

MK Group | Autor : Promo Foto: Promo

Gospodin Behrens također jer istaknuo kako je u proteklom periodu uloženo više od 3 milijuna eura u renoviranje hotela, kao i da su najveći radovi bili renoviranje plaže hotela, rezidencije Skipper, vip plaže i restorana. „U narednom periodu očekuju nas dodatne investicije od 2 milijuna eura u vile Skipper Resort-a kao i opremanje i preuređenje određenih apartmana. Idemo u susret trendovima i zahtjevima suvremenog turizma i želio ovaj dio Jadrana učiniti prvim izborom, ne samo za goste iz regije već i za one iz drugih europskih i svjetskih zemalja“, dodao je Kai Behrens.

Podsjećamo da tvrtka MK Group u većinskom i manjinskom vlasništvu posjeduje 14 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, aerodrom Portorož te golf teren u Savudriji. Poseban značaj za razvoj sektora turizma u okviru MK Group ima suradnja s renomiranim svjetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton.

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice