Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I VIŠE NEGO POVOLJNO

Mitsubishi prodaje tvornicu u Nizozemskoj za jedan euro

mitsubishi
Reuters
07.02.2012.
u 21:37

Predsjednik kompanije Osamu Masuko izjavio je kako će Nedcar prodati za jedan euro onome tko može jamčiti da će zadržati sve radnike te im redovno isplaćivati plaću

Dan nakon što je odlučeno da će Mitsubishi Motors okončati proizvodnju u svom tvorničkom pogonu u Nizozemskoj, šef kompanije ponudio je istu na prodaju za samo jedan euro! Kako prenosi BBC, sindikalisti su najavili prosvjed kojim će u petak tražiti da se proizvodnja u pogonima ne zaustavi. U utorak je 1000 radnika blokiralo ulaz u tvornicu kako bi upozorilo da bi takva odluka šefova iz Japana mogla prouzročiti ''katastrofu'' na jugu Nizozemske.

Tvornica Nedcar trenutno zapošljava 1500 djelatnika koji za Mitsubishi proizvode modele Colt i Outlander. Predsjednik kompanije Osamu Masuko izjavio je kako će Nedcar prodati za jedan euro onome tko može jamčiti da će zadržati sve radnike te im redovno isplaćivati plaću. Za nastalu situaciju krivi teške uvjete poslovanja u Europi koje su dovele do neisplativosti proizvodnje.

Komentara 2

Avatar flegmatik
flegmatik
18:06 08.02.2012.

Sad smo u situaciji da je sto gore tim bolje. Sto prije tresnemo u pod, prije cemo se poceti dizati.

OR
orisis
18:20 08.02.2012.

krasna stvar,za jedan euro ti proda sve svoje dugove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije