Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKAGEN IZAŠAO

Mirovinski fondovi sada drže 46,7 posto Podravke

Podravka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
11.11.2016.
u 22:00

Dionice fonda Skagen koji se povukao iz Podravke kupili su mirovinski fondovi Raiffeisen i PBZ CO

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, domaći mirovinski fondovi kupili su nešto više od sedam posto Podravkinih dionica vrijednih 186,4 milijuna kuna od norveškog fonda Skagen. Najveći udjel od 3,9 posto dionica kupio je Raiffeisen obvezni mirovinski fond, dok je 2,1 posto dionica kupio PBZ CO obvezni mirovinski fond.

Nakon ove transakcije Raiffeisen OMF ima udjel od 8,8 posto, a PBZ CO je povećanjem udjela na 13 posto postao najveći pojedinačni dioničar Podravke. Sada obvezni mirovinski fondovi u Podravki imaju 43,8 posto, a doda li se i udjel dobrovoljnih mirovinskih fondova, mirovinci drže ukupno u Podravki 46,7 posto vlasništva. Norveški fond Skagen i službeno je izvijestio Zagrebačku burzu da je izašao iz vlasničke strukture Podravke, prodavši udjel od 7,27 posto dionica.

>> Norveški fond se povukao iz Podravke

>> Je li vrijeme da se Podravka spoji s drugom kompanijom?

Komentara 1

TH
than
01:02 13.11.2016.

A koji je hrvatski konkretno tu mirovinski fond ? Dakle PBZ su kupili Talijani, a ovo su Austrijanci, ako se ne varam. Dok stranci kupuju okolo, mi lijepo iz proracuna isplacujemo mirovine. Pa tko ne bi htio u takvu banana drzavu doci ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije