Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova ponuda

Ministarstvo turizma ulaže u ploveće hotele

brod
Foto: KATARINA LINE/PD
13.08.2014.
u 13:55

Skepsa
 - Brodari tvrde da neće biti rezultata ako se ne poboljša i ostala ponuda

S gotovo milijun kuna Ministarstvo turizma poduprlo je investitore koji razvijaju koncept plovećih hotela na Jadranu. U zadnjem krugu natječaja u sklopu programa podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva novac je otišao za ukupno 15 plovećih hotela u Dalmaciji i jedan u Dubrovniku, usidrenih najvećim dijelom u mjestu Jesenicama na omiškoj rivijeri, kolijevci brodogradnje u Dalmaciji s dugom tradicijom gradnje drvenih brodova.

Riječ je uglavnom o potpori namijenjenoj poboljšanju kvalitete već razvijenog biznisa, doznajemo od investitora koji već generacijama svojim brodovima voze turiste na Jadranu. Nov je samo izraz “ploveći hotel”, ali i ponešto izmijenjen koncept koji ide prema gostima najdubljeg džepa. Zato je Ministarstvo i odlučilo poduprijeti razvoj plovećih hotela, kojih je na Jadranu dvjestotinjak, dok Strategija turizma do 2020. predviđa gradnju 100 manjih brodova namijenjenih “cruisingu” unutar hrvatskih teritorijalnih voda. U Strategiji se navodi da je riječ o potencijalno jednom od najatraktivnijih hrvatskih turističkih brendova. Brodari tvrde da od toga neće biti mnogo rezultata ako se ne unaprijedi ostala ponuda i ne produlji sezona.

- Najam našeg broda košta oko 60 tisuća eura za sedam dana, i mi to ne možemo tražiti od gostiju izvan sezone, kad na Jadranu gotovo ništa ne radi. S druge strane, država nas na svakom koraku stišće - ističe Ante Ercegović iz Dugog Rata čija se obitelj tim poslom bavi već sedam generacija. Kaže da im sezona traje oko 3,5 mjeseci, što je šteta jer je potencijal znatno veći.

>>Turizam: Zaradimo po stanovniku 750 € više od Španjolaca i Grka

>>Sjeverni Jadran podbacio, Dalmacija spašava sezonu

Komentara 2

Avatar Getrib
Getrib
20:24 15.08.2014.

Neka se država bavi i financira općedruštvene potrebe a ne kupovanjem plovećih hotela privatnicima. Za školstvo, zdravstvo i socijalu nema a za mazati vrat "debelim guskama" ima novaca.

DU
Deleted user
23:50 15.08.2014.

pomeni ,glupost koja kosta velike novce hr treba pod hitno poradit na kontinetalnom turizmu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije