Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskazali mu podršku

Ministar Horvat sastao se s predstavnicima HUP-a

Darko Horvat
Goran Jakus/PIXSELL
29.01.2016.
u 14:48

Na sastanku su istaknute ključne prepreke koje opterećuju poslovanje hrvatskih tvrtki, pri čemu je naglasak stavljen na prenormiranost propisima i pravnu nesigurnost koji direktno utječu na razvoj malih i srednjih poduzetnika i koče investicije. Kao važan dio u analizi opterećenja gospodarstvenika istaknut je izostanak registra svih davanja koja obvezuju hrvatske tvrtke.

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat sastao se je u prostorijama HUP-a s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca - predsjednicom Gordanom Deranjom, glavnim direktorom Davorom Majetićem, predsjednikom Nadzornog odbora Brankom Roglićem te predstavnicima HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika - predsjednikom Petrom Lovrićem, potpredsjednicima Ivanom Bračićem i Ljubicom Vugrek te direktoricom Udruge Anny Brusić.

Predstavnici HUP-a, kako je priopćeno iz udruge, iskazali su podršku ministru u aktivnostima i namjeri da se čim prije započne s rješavanjem gorućih poduzetničkih problema. Na sastanku su istaknute ključne prepreke koje opterećuju poslovanje hrvatskih tvrtki, pri čemu je naglasak stavljen na prenormiranost propisima i pravnu nesigurnost koji direktno utječu na razvoj malih i srednjih poduzetnika i koče investicije. Kao važan dio u analizi opterećenja gospodarstvenika istaknut je izostanak registra svih davanja koja obvezuju hrvatske tvrtke.

Kako je rečeno, ministar  Horvat i predstavnici HUP-a će, zajedno s drugim institucijama relevantnim za gospodarska pitanja, održavati redovite sastanke u cilju bržeg i učinkovitijeg rješavanja prepreka i problema koji ograničavaju rast hrvatskog poduzetništva. 

>> Ministar poduzetništva najavio vraćanje poticaja za poduzetničke zone 

>> Komora želi preuzeti dio poslova javnih institucija

Komentara 1

Avatar samo Istina
samo Istina
16:59 29.01.2016.

Ok, zasukat rukave, idemo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije