Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

MINI MBA programi – vrhunske edukacije iz financija, kontrolinga i projektnog managementa

Sve popularniji postaju MINI MBA PROGRAMI koji kroz nekoliko sadržajnih i kvalitetno postavljenih modula uspijevaju u kratkom vremenu značajno podići razinu znanja polaznika.
08. srpnja 2019. u 09:00 874 prikaza
Financije
Foto: Thinkstock

U modernom poslovnom okruženju manageri, savjetnici i analitičari često nemaju vremena za dugotrajne specijalističke programe. Stoga je danas nužna kvalitetna i kratka edukacija za određene specijalističke teme. Naročito je izazovno prenijeti vrhunsko praktično znanje iz financija koje su vjerojatno i najvažniji i najkompleksniji dio ekonomske znanosti. Kreiranje kratkih i fokusiranih edukacija s praktičnim savjetima i slučajevima koji bi približili financije, kontroling i investicije je prioritet edukacijskih kuća. U tom kontekstu potrebno je angažirati vrhunske stručnjake koji mogu prenijeti ekspertno znanje iz svoje poslovne prakse čime dobivate puno više nego kod dugotrajnih teorijskih edukacija.

Sve popularniji postaju MINI MBA PROGRAMI koji kroz nekoliko sadržajnih i kvalitetno postavljenih modula uspijevaju u kratkom vremenu značajno podići razinu znanja polaznika. Njihove prednosti su dvostrane - ne uzimaju previše dragocjenog vremena polaznicima te, nadalje, nisu financijski zahtjevni. Stoga polaznici uspijevaju u kratkom vremenu i sa ograničenim resursima znatno podići razinu znanja. MINI MBA PROGRAMI moraju sadržavati top teme i vrhunske edukatore s CFA, ACCA i ostalim praktičnim kvalifikacijama kako biste dobili upravo ono što ste tražili – izvanredno znanje koje će Vam pomoći u podizanju razine stručnosti, napredovanju u karijeri ili promjeni radne okoline. Stoga Hrvatski institut za financije (HIF) nudi vrhunske programe poput:

- MINI MBA IN FINANCE

- MINI MBA IN CONTROLLING

- AKADEMIJA O TRŽIŠTU NEKRETNINA

- CERTIFIED DATA SCIENTIST

- AKADEMIJA NAPREDNOG EXCELA

- PROJECT MANAGEMENT AKADEMIJA

MINI MBA IN FINANCE je program praktičnog znanja iz financija koji predstavlja najkvalitetniju financijsku edukaciju na našem tržištu. U četiri jednodnevna modula je sadržano znanje vezano uz naprednu analizu financijskih izvještaja, tajne kako čitati bilancu, RDG i financijske pokazatelje između redaka, analiza investicijskih projekata, kreiranje investicijskih studija, izrada cost-benefit analize, metode procjene vrijednosti poduzeća i to sve uz praktičnu primjenu excela u financijama.

Modul „Napredna analiza financijskih izvještaja – kako čitati bilancu, RDG i financijske pokazatelje između redaka?“ bavi se razumijevanjem i interpretiranjem financijskih izvještaja. Financijski izvještaji imaju ključnu ulogu pri donošenju kvalitetnih strateških i operativnih odluka te ih je stoga potrebno znati interpretirati i analizirati. Bitno je znati koje informacije pružaju pojedini izvještaji te gdje postoji prostor za računovodstvene i porezne manipulacije. Modul „Modeli i tehnike procjene vrijednosti poduzeća" se bavi procjenom vrijednosti poduzeća primjenom metode diskontiranih novčanih tokova te primjenom iste metode kod procjene vrijednosti pojedinačne imovine s naglaskom na nematerijalnu imovinu. Cilj modula "Vrednovanje investicijskih projekata i cost-benefit (CBA) analiza" je prikazati temeljne koncepte vezane za analizu i vrednovanje novčanih tokova, investicijskih projekata, specifičnosti projektnog financiranja, te složenije teme, uključujući najčešće pogreške i problematične elemente analize. Tijekom predavanja nastojat će se prikazati konkretne probleme iz prakse (stvarne priče i slučajevi iz poslovne prakse), ali i pregled problematičnih detalja teorije. Na seminaru "Napredni Excel u financijama" biti će prikazan postupak izrade financijskog modela za analizu investicijskog projekta (priprema projekcija financijskih izvješća temeljem zadanim ulaznih pretpostavki) za primjerice, pripremu poslovnog plana/investicijske studije.

Program MINI MBA IN FINANCE se u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava u modularnom obliku u periodu od 27.09.2019. do 08.11.2019. Iz predavanja Kristijana Cinottija, ovl. revizor i ovl. procjenitelj, mr.sc. Edina Hadžavdića, CFA, Andrije Garofulića, ACCA i Lovre Botice, CFA saznajte:

 • Upoznavanje sa naprednom analizom financijskih izvještaja
 • Tehnike due dilligencea (dubinskog snimanja) poslovanja poduzeća
 • Teorija o Ekvilibriju računovodstvenih kategorija
 • Kako financijske pokazatelje pretvoriti u konkretne korake u odlučivanju?
 • KPI - ključni financijski pokazatelji - razumijevanje i tumačenje
 • Kako prepoznati računovodstvene i porezne manipulacije?
 • Kako ustanoviti koji su dijelovi financijskih izvještaja i financijskih pokazatelja ključni za stvaranje realne slike o poduzeću te o procjeni vrijednosti poduzeća?
 • DCF metoda procjene vrijednosti poduzeća
 • Statička metoda procjene vrijednosti poduzeća
 • Priprema novčanih tokova za vrednovanje / analizu isplativosti projekata
 • Smisao neto sadašnje vrijednosti, interne stope povrata, razdoblja povrata
 • Nerazumijevanje problematike ulaganja u radni (obrtni) kapital / trajna obrtna sredstva
 • Kako napraviti kvalitetnu cost-benefit (CBA) analizu sa primjenom i na EU projekte?
 • Primjena naprednog Excela® u financijama
 • Saznajte na PRAKTIČNIM PRIMJERIMA ključne tehnike financijske analize

Prijavu za sudjelovanje na programu MINI MBA IN FINANCE možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

PROGRAM:
MODUL 1. (1-dnevni seminar/radionica) 27. rujna 2019.
NAPREDNA ANALIZA FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA - KAKO ČITATI BILANCU, RDG I FINANCIJSKE POKAZATELJE IZMEĐU REDAKA?

MODUL 2. (1-dnevni seminar/radionica) 11. listopada 2019.
MODELI I TEHNIKE PROCJENE VRIJEDNOSTI PODUZEĆA

MODUL 3. (1-dnevni seminar/radionica) 25. listopada 2019.
VREDNOVANJE INVESTICIJSKIH PROJEKATA I COST-BENEFIT (CBA) ANALIZA

MODUL 4. (1-dnevni seminar/radionica) 08. studeni 2019.
NAPREDNI EXCEL U FINANCIJAMA

ODOBRAVAMO POPUST DO 25% ZA RANE PRIJAVE DO 15.07.2019.

Sve informacije na www.hif.hr

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo