Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

'Kad čujemo da netko govori srpski, mi ga bacimo u more. Kad vidimo Azijca, smijemo se i upiremo prstom'

Najlakše je reći da im je pomogao otac, Udba, umanjivati im uspjeh. Ljudima poput Rimca treba pljeskati jer takve pojave u društvu i poduzetništvu nismo imali nikad
12. rujna 2019. u 19:10 103 komentara 13170 prikaza
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

– Apsolutna je katastrofa da je čelni čovjek Muzičke akademije u Zagrebu predložio Milana Bandića za počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu – rekao je na početku izlaganja na konferenciji “Poduzetnički mindset” u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji Emil Tedeschi, čelni čovjek Atlantic Grupe.

Mate Rimac ulazi u krovnu organizaciju tehničke kulture Mate Rimac pomoći će u otvaranju novih radnih mjesta

– Imamo cirkus od grada, nemamo riješeno smeće, ali stavit ćemo sedam milijuna eura vrijedne lampice na most, a Bandić je počasni doktor. Ali mi imamo Matu Rimca, kojem se poklonio Porsche, to je kao u znanosti da ti se pokloni Einstein. Imamo svog prvog jednoroga. Najlakše je reći da im je pomogao otac, Udba, umanjivati im uspjeh. Njima treba pljeskati jer takve pojave u društvu i poduzetništvu nismo imali nikada – rekao je Tedeschi, koji je kritizirao i naš odnos prema strancima, pišu Poslovni dnevnik i Index.

– Blagoslov je da mladi ljudi danas mogu studirati u Heidelbergu, Amsterdamu... Pa to je genijalno. Isto tako da Europljani dođu kod nas. No mi kad vidimo crnca, mi ga želimo linčovati u Splitu. Kad čujemo da netko govori srpski, mi ga bacimo u more. Kad vidimo Azijca pred Markovom crkvom, mi se još uvijek smijemo i pokazujemo prstom. Nama je to čudno. Mi smo duboko zatvoreni u sebe, a jedina šansa nam je da se povežemo sa svijetom – kazao je Tedeschi. Rekao je i da je krajnje vrijeme da si odgovorimo što je bilo 1941., a što 1945.

Koprivnica: konferencija "Hrvatska kakvu trebamo" okrugli stol Dobra vremena treba koristiti za reforme

– Svijet se odredio, samo se mi nismo odredili jer su nečiji djedovi, očevi, stričevi... so what. Bili su i njemački, pa su Nijemci danas najnaprednija nacija u svakom pogledu, prije svega u otvorenosti, inkluzivnosti, prihvaćanju drugačijeg, surađuju sa svim i nemaju problema, ali mi imamo problema sami sa sobom – rekao je Tedeschi.

Dotakao se i Agrokora rekavši kako su svi znali za “frankenštajna u upravljanju u Agrokoru”, ali nitko nije na vrijeme reagirao, pogotovo ne bankari koji su toj tvrtki davali kredite.

Mate Rimac Mate Rimac: Podrška Porschea je savršena potvrda za našu vrijednost

– Nije problem što je propao equity u Jamnici. Problem je što se nije postavilo pitanje odgovornosti onih koji su bili plaćeni da kontroliraju da se to ne dogodi. I ništa se promijenilo nije – rekao je Tedeschi.

Lanjski EY Poduzetnik godine Silvio Kutić poručio je da “jako slavimo sportaše, ali kada bismo tako slavili naše poduzetnike, znanstvenike, matematičare, fizičare, onda bi naše društvo bilo puno bolje”.

Predstavljanje Greypa G6 u Zagrebu u ožujku Sajam u Berlinu Rimčev električni bicikl izložen na štandu Deutsche Telekoma na IFA-i

Conutry Managing Partner u EY-u Hrvatska Berislav Horvat naglasio je da se poduzetnike treba učini zvijezdama u društvu, uzimajući za primjer Estoniju. Najavio je skorašnje rezultate poduzetničkog barometra za koji je EY Hrvatska proveo istraživanje, istaknuvši da više od 25 posto poduzetnika u iduće tri godine očekuje rast veći od 20 posto u zapošljavanju i 25 posto u prihodima.

– U Hrvatskoj se može uspjeti. To je najvažnija poruka koja treba otići s ove konferencije jer će jedino to možda zaustaviti mlade da se odsele – kazao je Horvat.

 

 

>> Pogledajte video: Mate Rimac o novom električnom biciklu

 

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Mimosvit:

    Možda Rimcu UDBA nije pomogla ali nekom drugom je. Zato se Tedeschi i kiti Rimčevim uspjehom i češe se tamo gdje njega svrbi. Tedeschijeva kategorija je Todorić a ne Rimac.

  • Bruno_Bear1:

    javio s pravi mafijaš, kojemu je komunjarska partija omogućila enormnu pljačku

  • Cafa:

    Ako su ovakvi kao Tedeschi u ičemu dobri, to je da hvale jedni druge. Vole oni ubacivati pojmove kao Einstein, Porsche, Harvard. Svi oni uzimaju ili državne pare ili državne tvrtke. Tedeschi je jedini privatitacijski pljačkaš kojeg se u javnosti smatra ok likom.