Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mercator prodaje dio udjela, Agrokor potvrdio interes

trgovina
arhiva vl
20.01.2010.
u 10:50

Potencijalni kupci trećine vlasništva najvećega slovenskog maloprodajnog lanca Mercatora u četvrtak će doći kod predsjednika uprave Žige Debeljaka kako bi dobili osnovnu informaciju o kompaniji, javljaju slovenske poslovne dnevne novine Finance.

Na zahtjev tvrtke Arkas Mercator mora organizirati predstavljanje kompanije potencijalnim ulagačima, javljaju slovenske poslovne novine Finance. Arkas su za prodaju zadužile banke, koje su vlasnice 36 posto Mercatora, a tko su potencijalni ulagači, koji dolaze na predstavljanje tvrtke u četvrtak, nije poznato.

No iz Agrokora nam je danas potvrđeno da oni dolaze, ali samostalno. Naime Finance su pisale da je Agrokor zainteresiran za ulazak u Mercator zajedno s rovinjskim Adrisom, a što je danas iz Agrokora demantirano.

Potencijalne kupce primit će predsjednik uprave Mercatora Žiga Debeljak koji bi im trebao dati osnovne informacije  o kompaniji. 

Inače, osam banaka nudi na prodaju 36 posto Mercatora, dok u Pivovarni Laško, koja ima 23 posto, još nisu odlučili hoće li i koliki dio prodavati. Same banke možda i ne prodaju dionice, a svoje udjele mogu zadržati do tri godine prije nego što će one utjecati na njihove bilance.

Do sada su se kao potencijalni kupci u medijima spominjali CVC, KKR, Bain Capital, Goldman Sachs, Blackstone, Merrill Lynch, ali i srbijanska Delta i hrvatski Agrokor.

Komentara 2

ES
esmeron
12:40 20.01.2010.

Iskreno se nadam da će naše kompanije kupiti najmanje 51% Marcatora, vrijeme je da pokažemo da nismo samo nesposobna i korumpirana Balkanska govna kako nas hoće prikazati u EU.

OB
-obrisani-
01:51 21.01.2010.

Pa zar nije Mercator nedavno kupio Getro od Gucića? A sad se prodaju Todoriću. Sve je to međunarodni mafijaški lanac za pranje love.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije