Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Mazal: Ovo je prijelomni trenutak za budućnost Đure Đakovića

Grupacija Đuro Đaković lani je ostvarila prihode u visini od 583,2 milijuna kuna, a rashode u visini 603,5 milijuna kuna
31. siječnja 2017. u 10:02 0 komentara 1570 prikaza
Tomislav Mazal
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Grupacija Đuro Đaković lani je ostvarila prihode u visini od 583,2 milijuna kuna, a rashode u visini 603,5 milijuna kuna. Ostvaren je neto gubitak od 20,2 milijuna kuna, dok je EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) prvi put nakon pet godina pozitivna - 16,5 milijuna kuna. Ukupni su prihodi za 185,5 milijuna kuna veći nego lani. U Đakoviću kažu kako razlozi poslovanja s gubitkom leže u nedovoljnoj popunjenosti kapaciteta u segmentu transporta, gubitku na projektu most Čiovo te izostanku planirane dobiti na ugovorenom poslu proizvodnje borbenog oklopnog vozila radi pomicanja početka proizvodnje od strane naručitelja.

– Iako su mjere restrukturiranja dale rezultate u segmentima transporta i obrane, bit će nužno provesti dodatne mjere u segmentu industrije i energetike – kažu u slavonskobrodskoj tvrtki. U Đakoviću s ponosom ističu kako je izvoz u odnosu na prošlu godinu povećan za 25 milijuna kuna te kako je vrijednost potpisanih ugovora s posljednjim danom prošle godine iznosila 554 milijuna kuna. Cilj koji još nije ispunjen je financijsko restrukturiranje sa svrhom postizanja optimalne strukture izvora poslovanja, što bi se trebalo ostvariti putem izdavanja novih dionica.

– Uspjeli smo preokrenuti višegodišnje trendove stagnacije i generiranja gubitaka. Poslovanje s pozitivnom EBITDA-om pokazuje da imamo pozitivne programe te da možemo naći tržišta za prodaju svojih proizvoda i u godinama bez prodaje svojeg najprofitabilnijeg programa. Nalazimo se na prijelomnom trenutku za budućnost kompanije, jer je za nastavak uzlaznog trenda nužno vlasničko ulaganje – rekao je predsjednik Uprave Tomislav Mazal.

>> ĐĐ Montaža ponovno u stopostotnom hrvatskom vlasništvu

Ben Simmons
TROŠI KAO DA SUTRA NE POSTOJI
Slavni sportaš juri prema bankrotu: 'Svakog mjeseca kupi auto za 400 tisuća eura, a novca više nema'
Hrvatski Telekom
Temeljem korisničkih iskustava
Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.