Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Martina Dalić: moguća korekcija kamata na kredite

Martina Dalić
Mišo Lišanin
14.12.2009.
u 13:33

Čelnica Partner banke najavila je da će u 2009. godini ostvariti dobit između osam i 8,5 milijuna kuna. Pad depozita pravnih osoba od čak 20-ak posto nadomjestili su povećanjem depozita stanovništva za 49 posto, na 105 milijuna kuna


Predsjednica uprave Partner banke Martina Dalić istaknula je na prezentaciji poslovnih rezultata da se već vide određene tendencije prema padu pasivnih kamatnih stopa na tržištu te da je sljedeće godine moguća i korekcija kamata na kredite, ali zasigurno ne na razine iz 2006. i 2007. godine. Najavila je da će banka u 2009. godini ostvariti dobit između osam i 8,5 milijuna kuna i smatra je dobrim rezultatom, s obzirom na to da protekla godina nije bila laka za poslovanje. Pad depozita pravnih osoba od čak 20-ak posto nadomjestili su povećanjem depozita stanovništva za 49 posto, na 105 milijuna kuna, od čega je u studenom rast iznosio čak 20 milijuna kuna.

- Profilirali smo se i u poslovanju sa stanovništvom, gdje dosad nismo bili toliko prisutni. Rast depozita pokazuje da građani vjeruju banci koja je isključivo u hrvatskom vlasništvu - kaže Dalić.

Tijekom ove godine odobrili su 35 milijuna kuna kredita, što je oko četiri posto više nego lani. Povrat na kapital od deset posto značajno je rastao u odnosu na 2008. godinu. Najavljujući planove za sljedeću godinu, čelnica banke istaknula je da im je primarni cilj zadržati sigurnost i stabilnost te kvalitetu naplate, a tek potom i ekspanziju u bilanci. To posebno vrijedi za prvu polovicu godine u kojoj će se posvetiti pažljivu odabiru klijenata. Kad su posrijedi loši plasmani, u tu svrhu u rezerve su dosad ove godine izdvojili 3,5 milijuna kuna, a do kraja godine povećat će ih do četiri, odnosno 4,5 milijuna kuna.

Komentara 2

DU
Deleted user
15:46 15.12.2009.

Podigli ste kamate i krediti su vam sada sa 12% kamata, za prolongate kredita poduzetnicima tražite ca. 25.000 kuna i tako svaka TRI mjeseca! Naknade su vam goleme i još se imate obraza hvaliti se rezultatima! Lako je tuđim k..... po plotu mlatiti! Tako bi svatko znao biti pozitivan!

Avatar punkufer
punkufer
09:54 15.12.2009.

Sve banke u Hrvatskoj su upravo usred recesije ostvarile najveće profite. Gulikože!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije