Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo vodstvo

Mario Vrgoč od 1. lipnja ulazi u upravu Styrije Hrvatska

'06.12.2009., HNK, Zagreb, Hrvatska - Dolazak uzvanika na svecanu dodjelu nagrada Ponos Hrvatske, udruge za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebicnosti. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/3
24.05.2012.
u 23:00

Vrgoč je od 2004. do 2010. bio u upravi Večernjeg. U proteklih 18 mjeseci bio je odgovoran za Profitability Program u Styria grupi

Od 1. lipnja mijenja se sastav uprave medijske grupe Styria u Hrvatskoj: Jasna Zemljić povlači se iz uprave i u srpnju odlazi na rodiljski dopust, a umjesto nje Borisu Trupčeviću u upravljačkom timu pridružit će se Mario Vrgoč.

J. Zemljić direktorica je 24sata, najuspješnijih hrvatskih dnevnih novina, i to od njihova osnivanja 2005. godine. U samo jednoj godini 24sata postale su vodeće novine na tržištu, a u samo dvije godine postigle su pak operativnu profitabilnost (break-even). U međuvremenu su 24sata postala jedna od najuspješnijih tvrtki u Styria Media Group. Zbog vrhunskih je rezultata J. Zemljić 2011. godine dobila nagradu Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA) za menadžericu godine.

M. Vrgoč je od 2004. do 2010. godine bio član uprave Večernjeg lista. U proteklih 18 mjeseci bio je odgovoran za tzv. „Profitability Program" u središnjici Styria Media Group. Naročito se angažirao u područjima organizacijske strukture i restrukturiranja.

Komentirajući promjene, Klaus Schweighofer, član uprave Styria Media Group, izjavio je:

– Jasna Zemljić zaslužna je za osnivanje dnevnih novina koje su među najdojmljivijim novim dnevnicima u posljednjih deset godina te koje su naišle na priznanje i izvan granica naše regije, a osvojile su i brojne međunarodne nagrade. Na taj je način stvorila jedan od najjačih novinskih naslova u portfelju Styrije. Osim toga, ove i prošle godine upravljala je izuzetno opsežnim promjenama u organizacijskoj strukturi koncerna. Stoga joj Styria u svojem međunarodnom poslovanju mnogo toga duguje. Radujemo se što će je zamijeniti Mario Vrgoč i preuzeti odgovornost za poslovanje u Hrvatskoj – kombinirajući dugogodišnje iskustvo stečeno u Večernjem listu i strast za novine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije