Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optimističan

Maras u Vukovaru: Dolaze bolji dani za poduzetnike

'26.03.2012., Zagreb - Ministarstvo poduzetnistva i obrta, ministar Gordan Maras predstavlja Poduzetnicki impuls, plan poticanja poduzetnistva i obrta. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Goran Jakuš/PIXSELL
23.12.2013.
u 19:08

Maras kaže kako su recept za bolje i uspješnije poduzetništvo veći poticaji, manji parafiskalni nameti i sigurnost poslovanja.

Prilikom obilaska gradilišta Poslovno inovacijskog centra BIC, koji se gradi u Gospodarskoj zoni Vukovar, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je da će u naredne dvije godine Vlada RH i njegovo ministarstvo učiniti sve kako bi se stvorili uvjeti za što bolje poslovanje poduzetnika i obrtnika.

Maras kaže kako su recept za bolje i uspješnije poduzetništvo veći poticaji, manji parafiskalni nameti i sigurnost poslovanja. Podsjetio je i da će poduzetnicima od 2014. do 2020. godine na raspolaganju biti milijarda eura iz EU fondova.

- Broj obrta koji su zatvoreni u ovoj godini veći nego u 2012., ali kada se zbroje novootvoreni obrti i jednostavna trgovačka poduzeća, rezultati su pozitivni. U ovoj godini u Hrvatskoj je otvoreno više od 8000 jednostavnih obrta, a nakon usvajanja novog Zakona o obrtu, iduće godine bi ih trebalo biti još više, rekao je Maras.

Prokomentirao je i prijedlog ministra financija Slavka Linića o oprostu dugova građanima. Taj prijedlog Maras smatra dobrom namjerom dodajući da ako se već ne može naplatiti potraživanja da je puno bolje ljude odteretiti dugova što bivše Vlade nisu radile.

- Bivše Vlade niti su omogućavale otvaranje novih radnih mjesta, niti su bile efikasne u naplati poreza. Bilo bi dobro kada bi se svemu priključile i banke, jer i one moraju pronaći svoj interes, rekao je Maras.

U izgradnju Poslovno inovacijskog centra BIC u Vukovaru ministarstvo poduzetništva i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara do sada su uložili oko 15 milijuna kuna. Prema planovima radovi bi na ovome objektu trebali biti završeni u naredne dvije godine. Očekuje se da će u BIC-u biti otvoreno oko 1000 novih radnih mjesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije