Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ergo-klamerice

Maras u Lužanima otvorio novi pogon za proizvodnju klamerica

Maras
Borna Filić/PIXSELL
10.09.2014.
u 13:43

Tri izvozno orijentirane brodsko-posavske tvrtke dobile potporu iz EU fondova

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je u tvrtci Ergo-klamerice u Lužanima kod Slavonskog Broda otvorio novi proizvodni pogon za proizvodnju klamerica za građevinarstvo. Riječ je o 206 tisuća eura vrijednom projektu realiziranom u sklopu programa povećanja gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, koji se s 83 posto bespovratnih sredstava sufinancira iz strukturnih fondova Europske unije.

Nove klamerice proizvedene su u skladu s eko standardima, a predstavio ih je voditelj projekta i vlasnik tvrtke Zvonimir Ergović.

- Činjenica da su dobili poticaj od 170 tisuća iz IPA programa govori kako je lužanska tvrtka konkurentna, da ima tržište da su napravili dobre projekte. To je i dokaz da se novac može dobiti i da to nije nikakav bauk. Posebno nas raduju tvrtke koje izvoze i stvaraju nove vrijednosti – rekao je Maras, podsjetivši kako se u cijeloj Hrvatskoj bilježi rast izvoza.

To je, dodao je, jedan od bithnih signala koji govore da se hrvasko gospodarstvo oporavlja.

Maras je obišao i pogone tvornice boje i lakova Chromos Svjetlost iz Lužana te Elde iz Nove Gradiške, koja proizvodi električne cigarete. Dodao je kako podatak da tri od 28 projekata koji su na posljednjem natječaju dobili 250 milijuna kuna dolaze iz Brodsko-posavske županije govori kako je riječ o konkuretnom području u kojem ima sposobnih malih poduzetnika.

Brodskoj Razvojnoj agenciji Maras je uručio ugovor o bespovratnoj potpori od 125 tisuća kuna za unaprjeđenje rada i pomoć poduzetnicima u pripremi projekata.

>>Bravo, ministre Marasu! A sad uvedite reda 
u rokove plaćanja...

Komentara 5

L0
luena 01
14:38 10.09.2014.

G.Maras,posebno nas raduju tvrtke koje izvoze i stvaraju nove vrijednosti.... To je,dodao je ,jedan od bitnih signala koji govore da se hrvatsko gosopodarstvo oporavlja... Danas nova vijest, hrvatski BDP pao za 0,8% SDP-ci jednostavno sve ignoriraju za sto su odgovorni...

HR
HRVATSKA89
14:59 10.09.2014.

a pa treba skupit sve one papire iz sabora ko ce to sve poklemati ako nece vlada

NE
nepenthe
16:01 10.09.2014.

Uz toliko birokratskih uhljeba i apartčika na državnim jaslama,a s obzirom na njegove trenutne veze i funkciju koju obavlja neće mu biti problem plasirati proizvod. Mali problem je samo što je u sukobu interesa,ali kako je kod druga Zoke letvica tako visoko postavljena da ju i žabe preskaču neće biti posljedica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije