Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bespovratne potpore

Malim i srednjim poduzetnicima 532 milijuna kuna potpora

popijac
Željko Hladika/Pixsell
22.02.2011.
u 12:07

- Potpore idu uspješnim i kvalitetnim poduzetnicima, onima koji su imali pozitivne parametre poslovanja, rast zaposlenosti - kazao je Popijač

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva odobrilo je operativni plan za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, vrijedan 407,9 milijuna kuna. Ministar gospodarstva Đuro Popijač kazao je danas u Zagrebu na prezentaciji da se plan sastoji od devet poticajnih područja: konkurentnost i inovacije za koje je izdvojeno 80,2 milijuna kuna, poduzetničku infrastrukturu (54,6 milijuna kuna), povoljno financiranje uz subvencije kamata (41,5 milijuna kuna), obrazovanje za poduzetništvo (5 milijuna kuna), obrtništvo i obrtni registar (18,4 milijuna kuna), sufinanciranje projekata financiranih iz sredstava EU (45,3 milijuna kuna), poticanje međunarodne konkurentnosti i internacionalizacija (32,3 milijuna kuna), ulaganje u fondove za gospodarsku suradnju (100 milijuna kuna) te za HAMAG, Hrvatski savez zadruga, organizaciju nacionalnog savjetovanja i registar potpora (30,6 milijuna kuna).

- Potpore idu uspješnim i kvalitetnim poduzetnicima, onima koji su imali pozitivne parametre poslovanja, rast zaposlenosti - kazao je Popijač.

Operativni plan malog i srednjeg poduzetništva za 2011. sadrži i potpore namijenjene malom gospodarstvu koje provode i druga ministarstva, u ukupnom iznosu više od 124 milijuna kuna. Dakle, mali i srednji poduzetnici u 2011. dobit će nepovratno 531,9 milijuna kuna potpora.

Komentara 10

Avatar atrpimir
atrpimir
15:59 23.02.2011.

To se daje potpora onima kojima država otpisuje dugove a lovu torbari po stranački podobnima. Vas treba prve zatuči iz gospodarstva - vi ste komunistički moroni i lopovi

MO
moshmislit
12:41 22.02.2011.

haha...koja pametna faca od jednog nesposobnog činovnika

LU
lutomirski
18:52 22.02.2011.

prvo je ponistijo 20 tisuca malih obrta a sad kobajagi hoce da daje neke poticaje, kretencino nije pitanje u novcu nego u vasim idijotskim zakonima, kretenu jedan zapamti to jebali te tvoji biljeznici !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije