Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prizemljeni

Mađarski avioprijevoznik Malev doživio financijski slom

Malev
Reuters/Pixsell
03.02.2012.
u 13:40

Letovi su otkazani nakon što su dva Malevova zrakoplova zadržana u Irskoj i Tel Avivu zbog neplaćenih dugova.

Mađarski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Malev otkazao je u petak, nakon gotovo 66 godina postojanja, svoje letove zbog financijskog kolapsa, priopćila je kompanija.

Kako prenosi BBC, letovi su otkazani nakon što su dva Malevova zrakoplova zadržana u Irskoj i Tel Avivu zbog neplaćenih dugova. Mađarska vlada prije nekoliko dana imenovala je stečajnog upravitelja kompanije, a Malev je stavljen pod izvanrednu zaštitu od vjerovnika.

Finalni udarac ionako financijski uzdrmanoj kompaniji bila je naredba Europske komisije da vrate subvencije koje su dobili od države od 2007. do 2010. godine.

Takva je odluka u tolikoj mjeri ubrzala odljev novca iz kompanije da je financijska situacija za nas postala neodrživa, kaže se u Malevovu priopćenju.

Malev zapošljava 2600 radnika, imaju 22 putnička zrakoplova te su odgovorni za gotovo polovicu putničkog prometa u budimpeštanskoj zračnoj luci.

Ključne riječi

Komentara 7

LU
lutomirski
15:33 03.02.2012.

slijedeca je Croatia, uvijek su u minusu, nisu sposobni kao nista u ovoj zemlji, Aerodrom Krk isto se jedva drzi, Osijek su spasili koliko se sjecam, najvaznije znati ekonomiju, ali to pocinje vec u skoli i u familiji, ako starii kupi kucu na kredit, auto na kredit...to mora jednoga dana da pukne, a placa 4000 Kuna...

UK
Ugo Kajvez
11:09 04.02.2012.

Živio EU, .... kako je mađarima dobro od kad su u EU-u, ... skoro kao u dobra vremena SSSR-a .................

TS
tompa ses
14:11 03.02.2012.

Prije pet dana je bankrotirao i španjolski Spanair, pa ni članka o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije