Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugovanja

Mađarska se više ne planira zaduživati kod MMF-a

Dominique Strauss-Kahn
AFP/Pixsell
04.09.2010.
u 09:45

Mađarski ministar gospodarstva Gyorgy Matolcsy je dodao kako je nedavno izdavanje obveznica pokazalo da njegova zemlja može financirati svoj deficit na međunarodnim tržištima.

Sporazum o zajmu od 20 milijardi eura koji je Mađarska sklopila s Međunarodnim monetarnim fondom i Europskom unijom istječe u listopadu nakon čega mađarska vlada ne planira nova zaduživanja. Izjavio je to mađarski ministar gospodarstva Gyorgy Matolcsy nakon sastanka poslovnih čelnika gdje je dogovoreno kako će Mađarska ispoštovati ciljani proračunski deficit od 3,8 posto u ovoj godini, kako je to ranije i bilo dogovoreno s MMF-om. Matolcsy je dodao kako je nedavno izdavanje obveznica pokazalo da njegova zemlja može financirati svoj deficit na međunarodnim tržištima.

Mađarsko gospodarstvo je prošle godine zabilježilo 6,7-postotni pad aktivnosti, a nezaposlenost je premašila 11 posto. Ipak, konkretne mjere štednje pomogle su Mađarskoj da u 2009. godini zabilježi jedan od najnižih proračunskih deficita u Europi, visok četiri posto.

 

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
10:33 04.09.2010.

Nek vas vaš zemljak soroš spašava .............. papci progutali ste udicu, olovo i pero kad vas je EU zakvačila ......... glupani, dobili ste što ste tražili ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije