Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strateška suradnja

M+ Grupa preuzela 51 posto softverske kompanije Bulb

M+ Grupa
M+ Grupa
09.02.2021.
u 13:22

Daljnje ulaganje u razvojne mogućnosti i proizvode će društvu Bulb omogućiti isporuku još ambicioznijih rješenja na korist svih postojećih i novih korisnika, rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe

M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) objavila je stratešku suradnju s društvom Bulb d.o.o. iz Zagreba, softverskom kompanijom koja se kroz proteklih 15 godina pozicionirala kao regionalni lider u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom.

M+ Grupa će preko svoje tvrtke kćeri Meritus upravljanje d.o.o. steći 51 posto vlasničkih prava nad društvom Bulb d.o.o. Vrijednost udjela koje stječe M+ Grupa procjenjuje se na 7 milijuna eura.

Nova strateška suradnja potvrđuje status M+ Grupe kao najvećeg nezavisnog pružatelja BPTO usluga (Business Process and Information Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) u srednjoj i istočnoj Europi i Maloj Aziji. South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) pod vodstvom Jure Mikuža već je uložio značajna sredstva u Bulb dok je londonski fond Mid Europa Partners postao značajan ulagač u M+ Grupu s ciljem globalizacije poslovanja i liderstva u primjeni novih tehnologija.

"M+ Grupa se i ovom transakcijom potvrdila kao najbrže rastuća kompanija za eksternalizaciju poslovnih procesa i tehnologije u srednjem i istočnom dijelu Europe i Male Azije. Za investiciju u Bulb odlučili smo se temeljem mogućnosti tog društva na području softvera za korisničko iskustvo i digitalne komunikacije. To je prirodno partnerstvo jer će proizvodi i usluge koje nudi Bulb poboljšati poslovanje i ponudu M+ Grupe, dok će Bulb imati koristi od kritične mase i tržišnog uvida vodećeg BPTO operatera. Daljnje ulaganje u razvojne mogućnosti i proizvode će društvu Bulb omogućiti isporuku još ambicioznijih rješenja na korist svih postojećih i novih korisnika", rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije