Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski brend

Lydia Jordane nakon potresa u Skopju iselila u Australiju, danas se njen Lycon vosak prodaje u 65 zemalja svijeta

Lydia
Foto: Women in Adria
16.03.2016.
u 16:59

Tek nakon udaje i rođenja dviju kćeri, Lydia je postala kozmetičarkom. Bio je to biznis pokrenut u vlastitom domu, unatoč tome što su njezini u Australiju stigli bez ijednog novčića.

Lycon vosak za depilaciju tek je nedavno stigao na hrvatsko tržište, a priča o njemu ima korijene u Makedoniji, odakle je njegova izumiteljica Lydia Jordane. Kad je s roditeljima 1963. krenula na odmor u Francusku, nije ni sanjala da će završiti u Australiji i jednog dana lansirati vlastiti svjetski brend koji će obožavati i hollywoodske glumice.
Od recepta iz knjižnice do revolucionarnog proizvoda

Tri dana nakon što je otišla na odmor s roditeljima, Lydijina braća javila su roditeljima kako je u Skopju bio potres te da u njihovoj kući više nije moguće živjeti. Tako je Lydia godinu dana ostala u Francuskoj, dok nije sa svojih 14 odselila u Australiju kod strica.

Tamo je krenula u srednju školu i čula je svoje nove prijateljice kako razgovaraju o depilaciji, no nije znala što je to. Kako joj je tata bio kozmetički kemičar, ona se za to počela sve više zanimati. Potajno se počela depilirati i, kako kaže, bila je zgrožena bolovima i peckanjem. Isprobala je i depilacijske kreme, no ni to joj se nije svidjelo.

„S 18 godina čitala sam u američkom časopisu Seventeen o načinima depilacije – pincetom, brijanjem, kremama i elektrolizom te voskom. Vosak me zainteresirao. Često sam odlazila u knjižnicu jer sam dodatno uz školu učila engleski jezik i tamo pronašla recept za izradu voska koji sam odmah kod kuće sama počela proizvoditi za svoje vlastite potrebe.“, prepričava Lydia.
Lycon vosak za depilaciju bez boli

Tek nakon udaje i rođenja dviju kćeri, Lydia je postala kozmetičarkom. Bio je to biznis pokrenut u vlastitom domu, unatoč tome što su njezini u Australiju stigli bez ijednog novčića. Otvorila je salon i počela raditi uz djecu. Uskoro su je druge žene molile da i njih nauči raditi s kozmetikom. Od 1978. kada je počela s prodajom do danas, Lycon vosak izvozi u 65 zemalja.

Cijeli članak možete čitati na Women in Adria.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije