Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Lutrija u četiri mjeseca 2013. ostvarila dobit od 18,2 mil. kn

Lutrija
17.06.2013.
u 14:09

Hrvatska lutrija je u 2012. godini ostvarila gubitak od 10,1 milijuna kuna, priopćili su iz te državne tvrtke.

Hrvatska lutrija je u 2012. godini ostvarila gubitak od 10,1 milijuna kuna, priopćili su iz te državne tvrtke dodajući da je to posljedica zatečenog stanja za novu upravu koja vodi kompaniju od studenoga 2012. godine. Stoga su, navode u HL-u, počeli brzu konsolidaciju poslovanja i prilagodbu tvrtke otežanim tržišnim uvjetima. Tako navode da su u prva četiri mjeseca ove godine ostvarili dobit nakon oporezivanja u iznosu od 18,2 milijuna kuna što predstavlja rast od 141 posto u odnosu na isto razdoblje 2012. godine kada je dobit bila 7,6 milijuna kuna.

– Taj je rezultat prije svega uzrokovan rastom ukupnih prihoda u iznosu od 22 milijuna kuna uz paralelnu konsolidaciju troškova. Promatrajući pojedine segmente portfelja najznačajniji rast prihoda bilježimo u lutrijskim igrama četrnaest posto, u segmentu klađenja 37 posto dok u automat klubovima rast iznosi 18 posto – kažu u HL-u.

Uprava je u ožujku otkazala kolektivni ugovor te nakon tri mjeseca pregovara sa sindikatima, polovicom svibnja je postignut dogovor o novom Kolektivnom ugovoru koji je prošli tjedan stupio na snagu s važenjem od tir godine. Novi kolektivni ugovor će Hrvatskoj lutriji već u 2013. osigurati uštedu u poslovanju u iznosu 11,8 milijuna kuna koje će biti uložene u nove investicije, navode u HL-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije