Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrda

Lukšić grupa bogatija za luksuz hotela Gorana Štroka

'luksic_nnn_unu_070911'
''
08.09.2011.
u 21:05

Povezat ćemo najsnažnije vrijednosti grupacije JLH i Lukšić grupe te iskoristiti potencijale u zemlji i vani, poručuju novi vlasnici

Lukšić grupa završila je preuzimanje Jadranskih luksuznih hotela. Veliko vlasničko preslagivanje u hrvatskom turizmu, o kojem se i bez previše službenih informacija proteklih mjeseci mnogo znalo, završeno je “nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i ispunjenja određenih odgodnih uvjeta iz Ugovora od 26. srpnja 2011.”, stoji u jučerašnjem priopćenju novih vlasnika. Time je stavljena točka na hotelijersku epizodu Gorana Štroka u hrvatskom turizmu, koji je odstupio nakon poduljeg opiranja prodaji i nastojanja da nađe partnere uz čiju bi pomoć prebrodio dužničku krizu.

Iz Lukšić grupe, pak, poručuju da je “ova akvizicija u skladu s njihovom dugoročnom strategijom te da potvrđuje strateško opredjeljenje grupe za razvoj dubrovačkog i hrvatskog turizma”. Ističu da su ponosni na najnoviju akviziciju, za koju vjeruju da će donijeti mnoge pozitivne učinke. “Povezat ćemo najsnažnije vrijednosti i karakteristike grupacije JLH i postojećih hotela Lukšić grupe na dubrovačkom području te iskoristiti nove potencijale na domaćem i međunarodnom tržištu”, stoji u priopćenju. Za novog predsjednika uprave Jadranskih luksuznih hotela imenovan je Camilo Soza.

Inače, Jadranske luksuzne hotele čine dubrovački Excelsior, Palace, Kompas i Bellevue te riječka Bonavia sa 560 stalno zaposlenih radnika. Dojučerašnja Štrokova hotelska imovina navodno je opterećena s oko sto milijuna eura duga. Lukšićeva je grupa, pak, krizu uspješnije prebrodila. Vlasnici cavtatskog hotela Croatia, dubrovačke Argentine, mljetskog Odiseja, porečke tvrtke Plave lagune... i bez Štrokove imovine mogli su se pohvaliti s više visokokategornika. No, tek sa Štrokovim hotelima, koje zasluženo krasi najviša kategorija, Lukšićevi nasljednici postaju vladari luksuza u hrvatskom turizmu.

Komentara 2

Avatar delminium
delminium
21:21 08.09.2011.

Svaka čast nek naša emigracija kupuje hotele teško zarađenim novcem.

OB
-obrisani-
11:33 09.09.2011.

pak familija luksic kupuje uvijek kad je neko pred zidom, postizu najbolju cijenu-na koncu bili su prvi koji su ulagali u hrvatsku kad je fronta bila kraj karlovca a oni ipak kupili tvornicu piva- pa najbolje je da to rade oni koji znadu, a najgore je kad to komunisti vode-onda je propast sigurna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije