Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Luka Rajić za 11 milijuna eura kupio kompaniju u Srbiji

Tvrtka PharmaS Luke Rajića preuzela je danas srbijansku farmaceutsku kompaniju Ni medic koja godišnje ostvari dva milijuna eura prometa
25. studenoga 2010. u 16:51 67 komentara 219 prikaza
rajić
Foto: Arhivska fotografija

Tvrtka PharmaS Luke Rajića preuzela je danas srbijansku farmaceutsku kompaniju Ni medic za 11 milijuna eura, prenijela je agencija Beta.

U sklopu investicije je i preuzimanje tvrtke za distribuciju lijekova In med i ulaganje u razvoj poslovanja, uključujući i završetak tvornice generičkih lijekova u Zrenjaninu.

Predsjednica uprave PharmaSa Zdravka Knežević istaknula je na konferenciji za novinare u Srbiji da je dolazak na srbijansko tržište prioritet kompanije budući da se na tom tržištu nove terapije pojavljuju s tri do četiri godine zakašnjenja u odnosu na Hrvatsku.

Proizvodnja u tvornici u Zrenjaninu trebala bi početi sredinom 2012. Trenutačno tvrtka Ni medic u svom pogonu u Beogradu proizvodi devet vrsta lijekova, s godišnjom prometom od dva milijuna eura, a najavili su da će iduće godine registrirati 20 novih lijekova.

 

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • -obrisani-:

  25.11.2010. u 19:23h Kosovo_je_srce_Albanije je napisao/la: Svaki moron bi skužio da u Hrvatskoj nisu problem korumpirani političari i privatnici. Već zloba i jal naroda, na svakoga tko je uspio u životu. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Točno, SVAKI MORON!!!

 • Avatar Glina74
  Glina74:

  obečao je Mesiću da če graditi tvornice ljekova po hrvatskoj a sada odeše hrvatski novci u srbiju PLUC na RAIĆA I MESIĆA

 • dreamteam:

  Nesto mi ovdje nije jasno. Jedna tvrtka sto cini 2 milijuna eura prometa godisnje prodaje se za 11 milijuna??!! Ili ta tvrtka ima nekretnina u ostaloj vrijednosti.