Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Luka Rajić s premijerkom Kosor o daljnjim ulaganjima u Hrvatsku

Rajić nastavlja zapošljavati radnike - PharmaS zasad ima 30 zaposlenika, a u iduće bi ih dvije do tri godine trebao imati 100. RALU logistika broji 100 zaposlenika, a s gradnjom centra broj će se povećati na 200.
14. srpnja 2010. u 16:59 44 komentara 8 prikaza
rajić
Foto: Arhivska fotografija

Bivši kralj mlijeka, a uskoro uspješni proizvođač generičkih lijekova i poljoprivrednik te autoprijevoznik Luka Rajić danas se sastao s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima.
– Predsjednici Vlade predstavili smo napredak i faze razvoja postojećih investicijskih projekata: PharmaS-a i RALU logistike te potencijalna ulaganja u nove projekte, priopćili su iz Lura ulaganja.

Radovi na izgradnji PharmaS-ova proizvodno-skladišnog i poslovnog centra u Popovači trenutačno se, tvrde, odvijaju planiranom dinamikom, a njihov je završetak  planiran u prvoj polovici sljedeće godine.

RALU logistika, koja je nedavno preuzela koprivničku tvrtku HIT Transporti i otvorila sestrinske tvrtke u Beogradu i Kopru, širi svoje poslovanje na hrvatskom i tržištu regije te kontinuirano povećava vozni park koji će do kraja godine brojiti 100 najmodernije opremljenih hladnjača, a u planu je i preseljenje u općinu Popovača gdje će Lura ulaganja investirati u gradnju modernog logističkog centra.

Nastavlja se i zapošljavanje - PharmaS ima 30 zaposlenika, a u iduće dvije do tri godine planira se povećanje na 100 zaposlenika. RALU logistika broji 100 zaposlenika, a s izgradnjom centra broj zaposlenika povećat će se na 200.

Rajić je, kako doznajemo, premijerku informirao i o izradi preliminarnih studija vezanih uz domaće tržište voća i povrća. Trenutačno se ispituje potencijal koncepta, ali i druge mogućnosti investiranja o čemu će, kažu u Lura ulaganjima, pravodobno obavijesti javnost.

Kako su priopćili iz Vlade, premijerka Kosor poduprla je predstavljene Rajićeve projekte koji otvaraju novu perspektivu za investiranje i zapošljavanje. Također je naglasila da je ulaganje u proizvodnju neophodno, a za Hrvatsku je važno što postaje zemlja povoljna za ulaganje i razvoj poduzetništva.

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
  • patuljčica..:

    Ulaganje u Hrvatsku? To se dakle tako zove? Uzeo Hrvatskoj novac, uzeo Hrvatskoj tvornicu (jer kupio nije, 90-tih nije imao ni cvonjka kao ni većina ostalih) i sad će tim novcem kupiti još malo Hrvatske, zaposliti nekolicinu Hrvata da rade ... prikaži još! za njega i da NJEGA dalje bogate. Što ti je kapitalizam!

  • -obrisani-:

    @@@@ Luka Rajić s premijerkom Kosor o daljnjim ulaganjima u Hrvatsku ............................................. Ma kakva k...a ulaganja? On samo vrača ono što je iz hvatske iznio. A to što se vratio u hrvatsku sa kapitalom je jednostavno zato jer je taj ... prikaži još! taj kapital iz vremena sumnjive privatizacije i nije ga nigdje vani mogao investirati.

  • patuljčica..:

    lucas ???!!!! Kakva Kumrovečka škola, kakvi komunisti? Ovo nema veze sa socijalizmom, kumrovečkom školom i komunizmom. Ovo je čisti kapitalizam i tako ga treba zvati i nazvati. Kapitalizam. A Luka Rajić nije komunist već kapitalist. Vlasnik poduzeća i tvornica za ... prikaži još!a kojeg drugi rade. Točka.