Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avioprijevoz

Lufthansini piloti otkazali štrajk idućeg tjedna

avion
AFP,arhivska fotografija
08.04.2010.
u 08:30

Štrajk je planiran od utorka do petka idućeg tjedna nakon što je uprava pilotima predložila zamrzavanje plaća. Jednodnevni štrajk u veljači kompaniju je stajao 18,7 milijuna eura.

Piloti Lufthanse, najvećega europskog avioprijevoznika, otkazali su četverodnevni štrajk planiran idućeg tjedna. Kompanija i sindikat pilota Vereinigung Cockpit priopćili su da su pred dogovorom, do kojeg bi moglo doći ovih dana, piše BBC.

Štrajk je planiran od utorka do petka idućeg tjedna nakon što je uprava pilotima predložila zamrzavanje plaća. Slično se već dogodilo i u veljači, kada su piloti već bili i krenuli u štrajk, koji je nakon jednog dana opozvan jer su se sukobljene strane u kompaniji ipak dogovorile o nastavku pregovora. Samo jedan dan štrajka Lufthansu je tada stajao 18,7 milijuna eura.

Poput ostalih aviokompanija, Lufthansa zbog globalne financijske krize pokušava srezati troškove poslovanja, zbog visokih cijena goriva i sve većih problema zbog niskobudžetnih konkurenata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije