Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržište kapitala

Loš tjedan za fondove: 50 od 95 OIF-ova gubilo na vrijednosti

stocks
Arhiva Vl-a
26.04.2010.
u 11:53

Najuspješniji dionički fond bio je Aureus US Equity kojem je vrijednost porasla 1,66 posto, a slijedi ga Raiffeisen HR dionice s porastom od 1,23 posto

Prošli su tjedan u fondovima prevladavali negativni rezultati pa je 50 od ukupno 95 fondova zabilježilo pad vrijednosti udjela. Najuspješniji dionički fond bio je Aureus US Equity kojem je vrijednost porasla 1,66 posto, a slijedi ga Raiffeisen HR dionice s porastom od 1,23 posto.

Najveći pad među dioničkim fondovima zabilježio je AC Rusija kojem je vrijednost pala 4,57 posto, a na drugom mjestu negativne ljestvice nalazi se KD Nova Europa s padom od 3,57 posto. Među sedam dobitnika kod mješovitih fondova najuspješniji su bili Erste Balanced (+0,67 posto) i Interinvest Balanced (+0,23 posto), dok su najveći gubitnici u ovoj skupini fondova KD Balanced s padom od dva posto te ST Aggressive kojem je vrijednost smanjena 1,17 posto.

Najuspješniji obveznički fond je Capital One koji je porastao 0,21 posto, dok su među novčanim fondovima na vrhu PBZ Dollar fond i Erste Euro-Money, oba s porastom od 0,08 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije