Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERNI NASTUP

Londonska burza priliku 
vidi u medicinskoj marihuani

Ilustracija
Foto: PRAPAN CHANKAEW/REUTERS/PIXSELL
1/3
31.08.2019.
u 22:00

Na burzi u Tel Avivu sektor marihuane je među najbrže rastućima, a slična su iskustva s burze u Torontu nakon legalizacije medicinske marihuane u rekreativne svrhe

Kanadsko i izraelsko tržište kapitala polako gubi primat u privlačenju kompanija koje se bave uzgojem i preradom medicinske marihuane. Naime, Londonska burza u tom segmentu vidi veliku priliku, a na prva uvrštenja neće trebati dugo čekati. Kako prenosi Reuters, izraelska tvrtka Kanabo Research namjerava ove godine postati prva tvrtka iz sektora proizvodnje kanabisa koja će uvrstiti dionice na vodećem tržištu Londonske burze.


Bolja prilika za izlistavanje

Izvršni direktor Avihu Tamir izjavio je kako Kanabo Research namjerava prikupiti četiri milijuna funti, odnosno malo manje od pet milijuna dolara, a novac će biti iskorišten za klinička ispitivanja te za lansiranje bezreceptnih proizvoda. Ti bi proizvodi trebali biti prodavani u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Izvršni direktor Tamir vidi bolju priliku u izlistavanju dionica u Londonu nego na etabliranijim tržištima za “marihuana tvrtke”, unatoč potencijalnom izlasku Velike Britanije bez dogovora iz Europske unije.

Izvršni direktor izraelske tvrtke Kanabo Research vjeruje, kaže, da vrijedi biti prvi koji će uživati plodove regulatorne liberalizacije.

–U ovoj industriji prednost prvog poteza je značajna – izjavio je Tamir za Reuters te istaknuo kako su kompanije koje su se prve izlistale na kanadskoj burzi zadržale vodeću poziciju u tom sektoru.

Izraelski Kanabo Research na Londonsku burzu namjerava izaći u četvrtom tromjesečju ove godine i nada se da će to biti premijerni nastup tvrtke iz tog sektora na britanskom tržištu kapitala.

Ne komentiraju planove

S burze u Londonu su na upit Reutersa da li još neka kompanija iz sektora uzgoja kanabisa cilja uvrštenje dionica poručili kako ne mogu komentirati planove potencijalnih ponuda dionica. Valja naglasiti kako je na burzi u Tel Avivu sektor medicinske marihuane među najbrže rastućima.

O razmjerima pomame izraelskih investitora za tim tvrtkama svjedoči i činjenica da je tamošnji regulator u svibnju upozorio kako taj sektor može postati investicijski balon. Slična se situacija dogodila i u Kanadi. Nakon što je legalizacija medicinske marihuane kulminirala legalizacijom u rekreativne svrhe u listopadu prošle godine, fondovi rizičnog kapitala koji su isprva ulagali u male startupe postali su vodeći razlog skoka izlistavanja na burzi u Torontu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije