Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Liverpool na prodaju

Britanska banka Barclays preko svoje investicijske tvrtke kćeri Barclays Capital traži kupca za FC Liverpool, potvrdili su u petak iz najtrofejnijega engleskog nogometnog kluba.
16. travnja 2010. u 11:10 2 komentara 4 prikaza
Liverpool
Foto: Reuters

Američki vlasnici kluba Tom Hicks i George Gilett Jr. priopćili su tu informaciju preko službene internetske stranice kluba navevši također da je direktor nacionalne aviokompanije (British Airways) Martin Brougton imenovan izvanrednim izvršnim direktorom kluba te da će njegov zadatak biti nadzor procesa kupoprodaje kluba.

Kompletan proces vodit će i realizirati Barclays Capital s obzirom na to da su u banci pristali vlastitim kapitalom stati iza kluba čiji dug iznosi više od  260 milijuna funti.

Prema ranijim napisima engleskih medija, Barclays je pristao reprogramirati postojeća Liverpoolova dugovanja s novim kreditom teškim 300 milijuna funti. Na naplatu je Hicksu i Gillettu u srpnju trebala stići tranša kredita od 100 milijuna funti, i to od Royal Bank od Scotland i Wachovije. Uvidjevši da tražbinu neće moći realizirati, Amerikanci su odlučili krenuti u proces prodaje kluba.

"Posjedovati Liverpool u vlasništvu u protekle tri godine predstavljalo je čast, ponos i uzbuđenje za nas i naše obitelji. Sada smo zajednički odlučili prodati klub kako bismo mu osigurali novu fazu rasta i razvoja", priopćili su Amerikanci, dok je novi direktor dodao:

- Liverpool je jedan od najvećih nogometnih klubova na svijetu. Moj je zadatak osigurati pronalazak novih vlasnika koji će moći nastaviti izgradnju kluba i dovesti ga do novih sportskih uspjeha.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo