Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Listopad 2021. u znaku desete godišnjice digitalne agencije Kontra

Ako radite u svijetu digitala ili ste donekle upoznati s hrvatskim agencijama, vjerojatno ste čuli za Kontru – Full-service digitalnu agenciju koja ovaj mjesec slavi svoj 10. rođendan. Priča počinje s dva prijatelja iz Splita koji su, upoznavši se na Twitteru, odlučili zajedno pokrenuti vlastitu agenciju.
12. listopada 2021. u 16:27 293 prikaza
Agencija Kontra
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/8

U tom su trenutku, Ilija Brajković i Petar Bogdan imali svaki po dva klijenta pa su odlučili udružiti snage. Krenuli su kao mala social media agencija, a danas nude cijeli spektar različitih marketinških usluga, s fokusom na digitalni marketing te web dizajn i development. Na samom početku, njihovo poslovanje odvijalo se kroz dvije firme – Akciju, agenciju za društvene mreže te FenixApps, startup koji je razvijao Facebook aplikacije i igrice. Nakon što je Facebook odlučio ugasiti tu vrstu aplikacija, Brajković i Bogdan shvatili su da moraju promijeniti svoj pristup, angažirati stručnjake iz različitih područja i proširiti spektar usluga koje njihova agencija nudi. 

Shvatili smo da agencija može rasti samo uz zaposlenike koji donose vrijednost našem poslovanju. Zato smo posvećeni angažiranju stručnjaka koji će pomoći pri razvoju naših usluga i zadovoljstvu naših klijenata”, rekao je Petar Bogdan, partner u agenciji Kontra.

Agencija Kontra | Autor : Promo Foto: Promo

U 10 godina dugom periodu je, naravno, bilo i uspona i padova. No po svemu sudeći, takvi momenti bili su prilika za rast, učenje i razvoj, a njih se u Kontri, kako doznajemo, uvijek objeručke prihvaćalo. Nakon par  godina poslovanja, Akcija je preselila u Zagreb i ubrzo postala Kontra, a promjenom imena promijenio se i cijeli pogled na biznis i razvoj. Posvetili su se učenju, edukaciji i rastu te su zauzeli stav koji zagovara „first-class experience“ ili u slobodnom prijevodu „prvoklasnog iskustva“. Tu su filozofiju, koja predstavlja poseban odnos prema klijentima, projektima i poslovanju počeli primjenjivati u Kontri te je to učinilo veliku razliku u njihovom pristupu u prodaji, marketingu, ali i internim procesima.

U ovih 10 godina puno toga smo naučili, ali trudimo se učiti i dalje. Neke stvari smo sigurno mogli odraditi bolje, ali nismo dopustili da nas to omete, zato smo još tu. Fokus nam je na rastu i rezultatima, a za sada smo na jako dobrom putu”, izjavio je Ilija Brajković, CEO u agenciji Kontra.

Agencija Kontra | Autor : Promo Foto: Promo

Danas Kontra broji 16 zaposlenika, a planiraju rasti i dalje, što pokazuje i činjenica da su se nedavno preselili u novi, veći ured. O njihovom rastu govori i podatak da se mogu pohvaliti s referencama kao što su Kärcher, Xiaomi, Jameson, Goodyear i mnogi drugi.

A što slijedi idućih 10 godina? Kontra priprema daljnji razvoj specijaliziranih odijela koji će ponuditi još višu razinu kvalitete usluga svim pomno biranim klijentima i partnerima s kojima Kontra surađuje. Dok čekate novosti iz Zaharove 9, sve zanimljivosti o Kontri možete pronaći na njihovim društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, LinkedInu ili na njihovoj web stranici.

Agencija Kontra | Autor :

Zagreb: Dani hrvatskih tržnica
Što i od koga građani kupuju
Inspektori 'češljaju' tržnice i kreću u kontrolu OPG-ova, evo što su dosad otkrili
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu