Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURNEJA PO SAD-U

Linić prodao obveznice za 1,5 milijardi dolara

slavko linić,boris lalovac
26.03.2013.
u 21:30

Rok izdanja na deset godina tumači se punim povjerenjem investitora da će im se uloženo vratiti. Premija je 5,625 posto

Ministar financija Slavko Linić uspio je prodati državne obveznice na američkom tržištu vrijedne 1,5 milijardi dolara. Domaći su krugovi zadovoljni i interesom ulagača i postignutim uvjetima jer je interes bio gotovo šest puta veći nego što je vrijednost izdanja. Dobar je i rok izdanja, na deset godina, što se tumači punim povjerenjem investitora da će im se uloženo vratiti. Obveznice su plasirane uz premiju od 5,625 posto.

Nakon gubitka kreditnog rejtinga u prosincu prošle i u veljači ove godine postojao je strah od izlaska na međunarodno tržište. Primjerice, ministar Slavko Linić dugo se kolebao o tome, dok je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić savjetovao da se izlazi na tržište jer su okolnosti povoljne za zaduživanje.

Još nije poznato hoće li to biti posljednje inozemno zaduživanje Hrvatske u ovoj godini jer se razmišlja o izdanju domaćih narodnih obveznica. Zamjenik ministra financija Boris Lalovac najavio je takvo zaduživanje u drugoj polovici godine.

>> Narodne obveznice – zarada duplo veća nego na kamati u bankama

Komentara 1

AA
aabbcc
07:57 27.03.2013.

. Kada ce opet fabrike raditi a radnici u kolonama ici , ulaziti u njih ? ..Bilo je to strasno vrijeme diktatora..izrabljivanja radnicke klase !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije