Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar linić:

Linić: Potrebno je 10 godina da nam gospodarstvo profunkcionira

slavko linić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
01.03.2012.
u 11:15

Za promjene u gospodarstvu samo povećanje PDV-a nije dovoljno, rekao je ministar financija Linić

Povećanje PDV-a, koji je od danas 25 posto, bilo je nužno, a to je tek prva od mjera koje Vlada poduzima kako bi ove godine došlo do zaokreta u gospodarstvu. Riječ je o dugotrajnoj mjeri. Rekao je to ministar financija Slavko Linić gostujući u emisiji HR-a 'U mreži Prvog'.

– Naši problemi nisu takvi da se mogu riješiti u godinu dana, desetak godina potrebno je da hrvatsko gospodarstvo uistinu profunkcionira, da budemo konkurentni, da zaposlimo što veći broj ljudi i približimo se brojki od dva milijuna zaposlenih kako bismo riješili naše sustavne probleme u mirovinskom i zdravstvenom sustavu – naglasio je ministar financija, prenosi HRT.

Za promjene u gospodarstvu samo povećanje PDV-a nije dovoljno, ali s drugim mjerama koje slijede u tijeku ove godine na stabilizaciji gospodarstva, rješavanju kriznih problema kao što su nelikvidnost, insolventnost, kao što su i strukturne promjene u državnim poduzećima, to će bitno promijeniti gospodarsku situaciju i donijeti zaokret koji nam je potreban, rekao je.

Odgovarajući na pitanja o povećanju cijena zbog povećanja PDV-a sa 23 na 25 posto, Linić je rekao da cijene ne rastu zbog samog toga, nego zbog energetike i zbog strukturnih problema u tvrtkama, u kojima nema promjena prema racionalnom poslovanju, investiranju.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 124

IC
icko
13:06 01.03.2012.

Najbolje da digneš pdv na 80% možda pomogne.. Tomo dise smanji partija nađe način da još više uzme primjer Zagreb..

MI
misho32
12:04 01.03.2012.

koga se je vraga prihvati takve funkcije za koju je totalno nesposoban . K

CI
cinbenik
12:40 01.03.2012.

U japanu nije vladao HDZe,koji je gori od cunamija i katastrofe u Japanu............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije