Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Latvijski bruto društveni proizvod 18,4 posto manji u trećem kvartalu

erste
arhiva vl
09.11.2009.
u 14:49

Analitičari su, prenosi portal poslovni.hr, očekivali pad latvijskog BDP-a od 19 posto. Globalna recesija je teško pogodila Latviju čija je vlada bila primorana zatražiti pomoć od MMF-a i Europske unije.

Latvijsko je gospodarstvo, s padom od 18,4 posto u proteklom kvartalu doživjelo najveći pad BDP-a unutar Europske unije na godišnjoj razini.

Stezanjem gospodarskih aktivnosti u trećem tromjesečju produbljena je najveća recesija u bivšoj baltičkoj državi.

Analitičari su, prenosi portal poslovni.hr, očekivali  pad latvijskog BDP-a od 19 posto. Globalna recesija je teško pogodila Latviju čija je vlada bila primorana zatražiti pomoć od MMF-a i Europske unije. Oštar pad latvijskog gospodarstva sve više brine druge države, a pogotovo Švedsku čije su banke Swedbank i SEB najveći zajmodavci u baltičkoj regiji.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:25 09.11.2009.

Mora da je i zato kriv HDZ

PO
poduzetnik
15:15 09.11.2009.

Kaze jedna kineska poslovica.\"Ako hoces da nesto saznas o putu kojim se kreces , pitaj one koje sreces\" Evo po ovoj kineskoj trebali bih pitati latvijce kako im je u EU,........ ali u ostalom sta znaju Kinezi.

MI
misuratakid
15:26 09.11.2009.

Volio bih kada bi nam autor ovog teksta detaljnije objasnio sto je zelio reci kada je za Latviju napisao da je \"bivsa balticka drzava\"? Jesu li se mozda komplet odselili negdje drugdje a drzavu potopili baltickim morem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije