Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Lamborghini otvara tvornicu električnih vozila u Crnoj Gori

Predsjednik talijanske automobilske kompanije Tonino Lamborghini najavio je kako bi se za početak u Crnoj Gori moglo proizvesti oko 1000 automobila godišnje.
09. ožujka 2010. u 07:34 1 komentara 54 prikaza
lamborghini
Foto: Reuters

U kojoj crnogorskoj općini će biti podignuta tvornica električnih vozila, u ovome je trenutku rano licitirati, no izvjesno je da je talijanska Tonino Lamborghini grupa zainteresirana da s crnogorskom vladom i trećim strateškim partnerom uđe u taj posao, najavio je u intervjuu za crnogorsku Pobjedu predsjednik kompanije Tonino Lamborghini za dvodnevnog boravka u toj državi.

Lamborghini kaže kako je tvornicu moguće otvoriti u relativno kratkom roku. No crnogorska vlada, od koje očekuju jedino strateško, a ne financijsko partnerstvo, trebala bi dati impuls takvoj proizvodnji tako što bi električna vozila upotrebljavala u policiji, aerodromskim, željezničkim, poštanskim, turističkim i drugim vrstama servisa.

Lamborghini tvrdi kako u ovome trenutku ne može reći koliko bi se godišnje u Europi moglo prodati električnih automobila, ali bi se za početak moglo razmišljati o tisuću takvih vozila godišnje, čiji bi izvoz bio dodatna velika šansa za ekonomski razvoj, ali i sklapanje investicijskih partnerstava i proširenje suradnje. Primjena i proizvodnja inovativnih tehnologija za malu zemlju kao što je Crna Gora, koja tek izlazi na svjetsku scenu, k tome bi, tvrdi, podigli njezin imidž i unaprijedili pozitivnu sliku u međunarodnim krugovima.

GOTOVO JE!
Izdržavanje kazne: Otkriveno kada se Mamić mora javiti sucu, može se i žaliti
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • -obrisani-:

    Ode jo jedan posao hrvatima ispred nosa. A za te polove su planirali ono HRVATSKO cetverokotacno strujopkretno drndalo koje ujedno cisti i mine, ali ode posa onom Lamborghiniju .... bas nas mrze ti Crnogorci! :-)