Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MTČ

Lakše je uvoziti? Nitko ne želi zakupiti MTČ

mtc
Arhiva VL
28.10.2010.
u 09:00

Poslije 87 godina MTČ završio u stečaju, a na dva oglasa o zakupu nekretnina i strojeva nema ponuda.

Na dva oglasa o zakupu nekretnina i strojeva nekad moćnog MTČ-a, tvrtke koja je poslije 87 godina rada završila u stečaju, nije stigla ni jedna ponuda. Preostala je jedino rasprodaja vrijednih nekretnina u središtu Čakovca. Sve su zgrade zatvorene, struja i plin isključeni. Od 140 radnika ostala su dva; jedan koji čuva zgradu i drugi koji prikuplja dokumentaciju vezanu uz kazneni postupak pokrenut protiv bivših direktora Vlade Bošnjaka i Tomislava Farkaša. Bivši radnici MTČ-a čude se kako to da nitko ne pokazuje interes za zakup tvrtke koja jedina u tom dijelu Hrvatske ima pogon za bojenje pletiva, doradu i pletionicu.

– Takva pogona nema vjerojatno u cijeloj Hrvatskoj, a otkako je nedavno zatvorena tvornica u Murskoj Soboti, u susjednoj Sloveniji, i šire. Uvozi se pletivo iz Turske, Njemačke, Italije i drugih zemalja, a ovdje u Čakovcu postoji proizvodni pogon i, što je također vrlo važno, kvalitetna radna snaga. Zakupac ne bi morao tražiti radnike i obučavati ih jer ima gotove radnike koji znaju svoj posao. Mogli bismo bez problema proizvoditi od 40 do 50 tona pletiva na mjesec – kaže Stanislav Posavec, bivši radnik MTČ-a u kojem je bio i sindikalni povjerenik.

Nelogično je, kaže, da i susjedna sestrinska tvrtka MTČ Tvornica rublja, koja unatoč stečaju i dalje radi, uvozi pletivo, a 100 metara dalje zjape prazni pogoni. Poslovni račun MTČ-a na dan otvaranja stečajnog postupka prije pet mjeseci bio je u neprekidnoj blokadi više od 1400 dana! Dug je procijenjen na 97 milijuna kuna, a vrijednost imovine na 61 milijun.

– Unatrag desetak godina vlasnička i upravljačka struktura MTČ-a često se mijenjala. To je uzrokovalo nestabilnost u poslovanju i financiranju društva – kazala je stečajna upraviteljica Lidia Belamarić.

Komentara 4

LB
l,bebiic
09:14 28.10.2010.

Proizvodnja,,,je bila prokleta Titova diktatura. Tito je samo forsirao izgradnju tvornica i proizvodnju,,,a mi možemo fino sve,,ama baš sve uvoziti i živjeti kao bubreg u loju. Mislim da je proizvodnja (općenito ),samo za budale. Hrvatska će živjeti od turizma i trgovine Živio HDZ,,dolje komunisti i njihova prokleta proizvodnja. Luka.Bebić.

HK
hrvat_knin
09:37 28.10.2010.

zaista smo mi hrvati cudan i nesretan narod, i bogu smo teski. spremni smo bez pitanja biti biti topovsko meso za napoleonovu vosjku, za hitlera na istocnoj fronti, za komuniste u borbi protiv nacizma, topovsko meso za borbu protiv srbijanca i mulsimana ili meso za pljacku hdz-ovcim i hercegovcima, ali kada treba na svoje no, kad treba odjebati sve zlotvore i graditi svoju drzavu za svoju djecu, onda nas nema nigdje. gdje su sad svi hrabri hrvati, zasto sute pred hdz-ovskom i hercegovackom pljackom, isto kao sto su sutili 50 godina ispod srbijanske i komunisticke cizme??? na kraju cemo biti sretni, ako nas pravoslavni lesinari budu htjeli primit nazad u zajednicku drzavu, samo da se spasimo od totalnog bankrota i propasti...

OB
-obrisani-
10:28 28.10.2010.

hrvat_knin Znas zasto???? Da shvatis da nikad NISMO bili pod srbijanskom cizmom i da nikad nismo zivjeli u komunizmu. ZATO. Gledas Ameriku, federaciju. 50 i nesto drzava, neki su Teksasani, neki Njujorcani, Neki sa Aljaske...ali Ameri....A MI se razbili ui u 6 nista. I tako je najbolje. I sad moramo proci kalvariju neokapitalizma i laznog domoljublja, sad sve sto je Hrvatski narod gradio i za sto se odricao mora otici u vjetar. DA osjetimo razliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije