Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Lactalis preuzima vodeću poziciju i na španjolskom tržištu

zadro
25.03.2010.
u 13:08

Vodeći proizvođač sira u Europi i druga po veličini mljekarska grupa u svijetu, u čijem sastavu posluje i hrvatski Dukat, kupio je mliječnu diviziju Ebro Puleva, a nedavno i Forlasu, proizvođača tradicionalnih španjolskih sireva.

Lactalis, u čijem sastavu posluje i hrvatski Dukat, kupio je mliječnu diviziju Ebro Puleva u Granadi. Najnovijom akvizicijom Lactalis grupa tako jača svoju tržišnu poziciju u kategoriji mlijeka u Španjolskoj, gdje robna marka Puleva drži drugu poziciju u kategoriji mlijeka te vodeću tržišnu poziciju u kategoriji funkcionalnih mlijeka, priopćili su iz Dukata.

Pod uvjetom da dobije odobrenje za ovu operaciju, kao i za nedavno objavljeno preuzimanje Forlase, proizvođača tradicionalnih španjolskih sireva, Lactalis će postati i vodeća mliječna grupacija u Španjolskoj s ukupnim prometom od 1,2 milijarde eura, 12 proizvodnih pogona, 2800 zaposlenika te robnim markama mlijeka Puleva, Lauki i Lactel, robnim markama sireva i vrhnja Président, robnim markama tradicionalnih sireva Flor de Esgueva, El Ventero, Grand Capitan, Don Bernardo te robnom markom svježih proizvoda i deserata La Lechera.

Dukat mliječna industrija u sastavu je Lactalisa od svibnja 2007. Danas ima 14 proizvodnih pogona u zemljama jugoistočne Europe, od kojih su samo tri u Hrvatskoj: Dukat u Zagrebu, Sirela u Bjelovaru i KIM u Karlovcu, u kojemu je u tijeku modernizacija i povećanje proizvodnih kapaciteta u vrijednosti 20 milijuna eura. Dukat je lani otkupio 291 milijun kilograma svježeg sirovog mlijeka, odnosno 43 posto ukupnih količina svježeg sirovog mlijeka proizvedenog u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije