Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAŠLI NA NEWYORŠKU BURZU

Kyndryl se odvojio od IBM-a i postao najveći 'startup' na svijetu sa 90.000 zaposlenika

Izlazak kompanije Kyndyrl na newyoršku burzu
Foto: Kyndryl
1/6
04.11.2021.
u 16:34

Kyndryl je započeo trgovanje na newyorškoj burzi kao najveći svjetski neovisni pružatelj IT usluga

Velika svjetska informatička kompanija IBM danas je dovršila izdvajanje jednog dijela svog poslovanja u posve novu tvrtku. Tako je od danas i službeno pokrenuta tvrtka Kyndryl započevši trgovanje na newyorškoj burzi pod oznakom „KD”. 

„Iznimno smo zadovoljni što je Kyndryl danas postao neovisna tvrtka s 90.000 stručnjaka, snažnom bilancom i preduvjetima za rast”, rekao je Martin Schroeter, predsjednik i glavni izvršni direktor Kyndryla. 

„Suočeni smo s rastućim potrebama korisnika za uslugama digitalne transformacije poslovanja, a naše globalno znanje na području stvaranja, upravljanja i modernizacije informacijskih sustava snažno nas pozicionira na tržištu koje će do 2024. godine vrijediti više od 500 milijardi dolara. Veselimo se putu koji je pred nama, u središtu našeg poslovanja naši su korisnici i sve što radimo radit ćemo za njihovu dobrobit i dobrobit svijeta kroz model agilnog i brzog poslovanja“.

Kyndryl se osniva kao najveći svjetski pružatelj usluga IT infrastrukture i u svom pristupu poslovanju objedinjuje razvoj, sigurnost i upravljanje. Kyndrylovih 90.000 globalnih stručnjaka pruža savjetodavne usluge te usluge implementacije i upravljanja infrastrukturom za više od 4000 korisnika - uključujući 75 % tvrtki s popisa Fortune 100 te vodeće tvrtke s područja financija, telekomunikacija,  maloprodaje, automobilske te zrakoplovne industrije.

A svoj ured kompanija će imai i u Hrvatskoj, zapravo hrvatski IT stručnjak Davor Malojčić izabran je za lidera šire regije za novu kompaniju. 

„Kyndryl je pouzdan partner vodećim tvrtkama u Hrvatskoj i srednjoj i istočnoj Europi te istočnom Mediteranu i ima snažan tim lokalnih stručnjaka koji pružaju podršku našim korisnicima u raznim industrijskim granama. Danas smo završili izdvajanje iz IBM-a i postajemo neovisna tvrtka koja je izlistana na newyorškoj burzi. Kyndryl je najveća tvrtka na svijetu za upravljanje informatičkom infrastrukturom. Na neki način smo "startup" koji kreće s 19 milijardi dolara prihoda, 90.000 zaposlenika i više od 3000 patenata. Dakle zapravo smo velika tvrtka koja ima priliku ponašati se puno slobodnije kao startup. “ rekao je Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran. 

Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran
Foto: Kyndryl

„Počašćen sam što su mi dali priliku voditi veliku regiju koja se proteže od Baltičkog do Crvenog mora. Ova je regija važna za Kyndryl jer tu imamo 11.000 informatičkih stručnjaka koji rade na projektima tvrtki diljem svijeta. Imamo urede 14 zemalja uključujući i Hrvatskoj. I svi ti stručnjaci mogu dolaziti i u Hrvatsku ili online raditi na lokalnim i na globalnim projektima. Dakle, možemo i naše ljude plasirati na vanjska tržišta. Imamo 500 aktivnih korisnika u ovoj regiji. Sada ćemo biti potpuno fokusirani na usluge, bit ćemo sigurno agilniji i otvoreniji za partnerstva", poručuje Malojčić iz zagrebačkog ureda.

Foto: Kyndryl

Kyndryl ima godišnji prihod od 19 milijardi dolara a tvrtku vodi iskusan upravljački tim koji posjeduje različita znanja i iskustva u području tehnologije, financijskih usluga, državne uprave i akademske zajednice.

Kyndrylove dionice raspodijeljene su navečer 3. studenog 2021. dioničarima IBM-a koji su dobili jednu Kyndrylovu dionicu na svakih pet dionica IBM-a koje posjeduju. IBM je privremeno zadržao 19,9 posto Kyndrylovog vlasničkog kapitala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije