Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaje se

Kupac Vjesnika mora osigurati jamstvo za gotovo 14 mil. kn. duga

vjesnik
Arhiv VL-a
28.03.2012.
u 16:03

Od danas se prikupljaju ponude za kupnju Vjesnika. Ponuda je otvorena do 10. travnja.

Poziv za prikupljanje ponuda za prodaju Vjesnika objavljen je u današnjim Narodnim novinama, a ponuda je otvorena do 10. travnja ove godine. U oglasu piše kako je nakladnik i stopostotni vlasnik općeinformativnog dnevnika Vjesnik društvo NARODNE NOVINE – PRESS d.o.o. Zagreb, s temeljnim kapitalom od dvadeset tisuća kuna. Od ponuditelja se traži da se obveže na određene uvjete nakon preuzimanja udjela u tvrtki.

Prema nekima od temeljnih uvjeta mora se nastaviti s izdavanjem lista Vjesnik još najmanje dvije godine, a ponuditelj mora preuzeti sve zaposlene u Društvu, kojih ima 98, ali i podnijeti bankovno jamstvo prvorazredne banke za plaćanje svih obveza prema radnicima, dobavljačima i državi, koje iznose 13,997.947,04 kn i/ili prihvatiti obvezu direktnog unosa navedenog iznosa kao ulaganja u tvrtku.

Također, novi se vlasnik obvezuje da poslovni udio neće prenijeti trećoj osobi bez dopuštenja Narodnih novina, u razdoblju od 24 mjeseca.

Ponuda treba sadržavati podatke o ponuditelju, izjavu ovlaštene osobe o ispunjenju uvjeta te BON1 ili drugi dokaz o bonitetu. Najpovoljnijim ponudama smatrat će se one koje većim novčanim iznosom ili bonitetom jamče ispunjenje uvjeta, no moguće je da ne bude prihvaćena nijedna prispjela ponuda, piše u pozivu.

Ključne riječi

Komentara 6

SP
spartak
16:22 28.03.2012.

Evo novog mesa za EPH predatore.

DR
Drivo
16:39 28.03.2012.

Nije to meso vec oglodana trula kost. Mislim kako ce uskoro snizenja cijene propale robe....

Avatar nekakav
nekakav
16:56 28.03.2012.

ajme... koje su ovi uvjete postavili! pa što nisu javno rekli da što je cilj ovoga! zar je tako teško reći da je firma propala, i da se prodaje ime? novinari? oni su radnici, tj. posloprimci. i ništa više, niti manje. samo to su, jedan broj na burzi. zar bi sad trebali raditi diskriminaciju, pa novinare smatrati nečim drukčijim od radnika?! ako nema kupca u ovom krugu, slijedeći krug treba biti pošto-poto. jer će dugovi narasti! zašto bi kupac trebao snositi troškove, tj. dugovanja prema dobavljačima, i još nekima, recimo radnicima? to nek sadašnji vlasnik, država, riješi. novi gazda treba poduzeće bez dugovanja. i s onim radnicima koji će raditi po novome, u novim okolnostima. a ne da se novog gazdu odmah ubije sa sindikalnim zahtjevima, \'pravima\'... radi ovakvih sindikata, tj. pogodovanja njima, eto nas tu gdje jesmo. nek se radnike plati iz sindikalne imovine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije