Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetne večeri

Kultura i umjetnost u Novalji: Nakon latino ritmova, na redu je jazz

Novalja
Foto: TZ Novalja
1/4
15.07.2019.
u 17:14

Latino ples, jazz i klasična glazba te dokumentarci i predstave u večernjim satima samo su dio zanimljivih sadržaja u Novalji i na otoku Pagu u ljetnim mjesecima

Turistička zajednica Grada Novalje ove je godine za ljetnu sezonu pripremila bogati kulturni i umjetnički program. Tako su u subotu, 13. srpnja ove godine na novaljskoj rivi Ruž vjetrova održana Latino večer na kojoj su nastupili višestruko nagrađivani plesači plesnog kluba Petrinia. Rasplesani zvukovima sambe i ljetnih hitova Magdalena Milas i Jakov Bjelica, inače državni prvaci u latino plesovima i osvajači niza zlatnih medalja, svojim umijećem oduševili domaću i stranu publiku.

Osim što su njihovi sportski plesni parovi vrlo uspješni na raznim natjecanjima, plesni klub Petrinia u suradnji s Udrugom Statera s kojom zajedno rade na promicanju sporta i kulture organizatori su regionalnog WDSF Croatian Trophy te su aktivni članovi Europske federacije, pa dva puta godišnje organiziraju i European Children Grand Prix.

Nakon latino spektakla, u Novalji u ponedjeljak 15. srpnja počinju i II. Ljetne večeri Lunjskih maslinika, koje će trajati sve do 25. srpnja. Manifestaciju će koncertom na rivi u Tovarnelama u Lunu otvoriti poznati njemački jazz glazbenik i kompozitor Reinhard Ziegerhofer. Glazbom počeo baviti u djetinjstvu, a poznat je po brojnim suradnjama s različitim muzičarima i eksperimentiranjem s različitim glazbenim pravcima koje prilagođava svojem umjetničkom senzibilitetu. U okviru II. Ljetnih večeri Lunjskih maslinika, uz potporu Ministarstva kulture RH u utorak će se održati koncert Baroknog ansambla Camerata Garestin. Zatim će se u četvrtak, ponovno uz potporu Ministarstva kulture održati koncert Ansambla MISEenSCENE, a u nedjelju je na programu acoustic popo koncert grupe ZSA ZSA. Na Ljetnim večerima bit će projekcija dokumentarnog biografskog filma Jasna Melvinger: dok se budem dvoumila, u produkciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Oksimoron. U petak, na samom zatvaranju ovogodišnjeg izdanja manifestacije održat će se komedija 'Pod hitno na hitnu' u izvedbi Kerekesh teatra. Partneri manifestacije su Akademija za umjetnost i kulturu iz Osijeka, HDS – ZAMP i tvrtka Europlakat.

Foto: Kerekesh teatar

Ljetne večeri Lunjskih maslinika održat će se na nekoliko lokacija u mjestu Lunu, na najsjevernijem dijelu otoka Paga udaljenom nešto više od pola sata vožnje od Novalje. U bajkovitom okruženju tisućljetnih maslina, Ljetne večeri Lunjskih maslinika već drugu godinu zaredom omogućavaju posjetiteljima da uživaju u vrhunskim glazbenim i umjetničkim događanjima koje će posjet Novalji i otoku Pagu učiniti još pamtljivijim. Točan pregled i više informacija o događanjima možete pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Novalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije