Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studija

Kroz doprinos BDP-u, stvaranje dodane vrijednosti i zapošljavanje Coca-Cola u Hrvatskoj čini važan dio gospodarstva

Coca-Cola
Foto: Promo
1/3
22.09.2017.
u 07:00

Nedavno objavljenom Studijom o socioekonomskome utjecaju Coca-Cole u Republici Hrvatskoj u 2016. godini Coca-Cola je na najbolji način najavila obilježavanje 50. obljetnice uspješnoga poslovanja u Hrvatskoj i pokazala da značajno doprinosi hrvatskome gospodarstvu.

Rezultati Studije o socioekonomskome utjecaju, koja je obuhvatila izravan doprinos Coca-Cole HBC Hrvatska i Coca-Cole Adria pokazuju da je u protekloj godini ukupna vrijednost izravnoga i neizravnoga doprinosa Coca-Cole u obliku plaća, poreza i dobiti iznosila 1,8 milijardi kuna, što je 0,5 % ukupnoga iznosa BDP-a. Svakom kunom dodane vrijednosti koju izravno stvara Coca-Cola podržava stvaranje još 7 kuna dodane vrijednosti u hrvatskome gospodarstvu, a sa svakim svojim radnim mjestom podržava još 18 radnih mjesta unutar svog lanca vrijednosti. Svojim izravnim i neizravnim doprinosom Coca-Cola je osigurala 1 % ukupnoga iznosa poreznih doprinosa uplaćenih u Hrvatskoj u 2016. godini. Podaci su to koji pokazuju da je Coca-Cola Hrvatska više nego što mislimo.

Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva u obilasku proizvodnoga pogona Coca-Cola u Zagrebu, u društvu Ruže Tomić Fontane, glavne direktorice Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju i Renata Beritića, rukovoditelja poslovne podrške u opskrbnome lancu Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju
Foto: Promo

Gotovo 80 % ukupne Coca-Coline ponude bezalkoholnih pića na hrvatskome tržištu, 142 milijuna litara godišnje, proizvodi se u Hrvatskoj, a u 2016. Coca-Cola je zapošljavala 24 % radne snage u hrvatskoj industriji bezalkoholnih pića, dok je njezin udio u industrijskome doprinosu BDP-u iznosio 37 %.

Uz to, već Coca-Cola duboko povezana sa zajednicom u kojoj posluje. Primjenjujući najviše profesionalne i etičke standarde te načela društveno odgovornoga i održivoga poslovanja, u posljednjih pet godina Coca-Cola u Hrvatskoj je u zajednicu uložila 9 milijuna kuna, potrošnju vode je smanjila za 16 %, a proizvodnju otpada za 39 %.

(s lijeva na desno) Josip Repalust, direktor tvrtke Magma, Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, Ivan Vrkić, osječki gradonačelnik i Tihomir Premužak, predsjednik Uprave tvrtke Vetropack straža na panelu „Doprinos poduzeća društvu i važnost implementacije društveno odgovornog poslovanja“
Foto: Promo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije