Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
barry eichengreen

'Kriza eurozone mogla bi lako ponovno eruptirati ove godine'

davos,mario draghi,femen (1)
Reuters/PIXSELL
26.01.2013.
u 18:40

Tržišta su prešla iz pretjeranog pesimizma u pretjerani optimizam, rekao je američki ekonomist

Kriza eurozone mogla bi lako ponovno eruptirati ove godine ne počnu li europski vođe brže riješavati probleme, rekao je vodeći američki ekonomist Barry Eichengreen.

- Ništa nije riješeno u eurozoni, gdje su tržišta prešla iz pretjeranog pesimizma u pretjerani optimizam - rekao je Eichengreen u intervjuu za AP u Davosu, švicarskom mjestu u kojemu se održava Svjetski gospodarski forum. Eichengreen je pozvao europske državnike da postupe u skladu svojim prijedlozima o učvršćivanju bankarskog sustava i onemoguće da propale banke još dodatno opterete javni dug izvlačenjem pomoći.

Mišljenje američkog ekonomista dosta se razlikuje od onoga što smo mogli čuti od drugi stručnjaka u Davosu. Šef Europske središnje banke Mario Draghi jučer je tako govorio o pozitivnim trendu na tržištima i predvidio oporavak eurozone u drugoj polovici ove godine.

Forum u Davosu obilježio je i prosvjed Femena, skupine aktivistica koje su se proslavile golišavim akcijama. Djevojke su uzvikivale \"SOS Davos\", a na nagim tijelima bile su im ispisane poruke \"Siromašna jer sam žena\", čime aludiraju na slabu zastupljenost žena i mušku dominaciju u svijetu ekonomije.

- Postoji samo jedan način na koji možemo napasti patrijarhiju. KOristimo svoja gola tijela, svoju golotinju, kako bismo podijelile novu interpretaciju golotinje - rekla je ukrajinska aktivistica Irina Ševčenko.

>> \"Sukob Kine i Japana najveća je prijetnja svjetskoj ekonomiji\"

Komentara 2

TO
Toni50
23:51 26.01.2013.

'Kriza eurozone mogla bi ( je glupost mogla bi zasigurno bez dileme ) če ponovno eruptirati ove godine' a iduće zadržati tu tendenciju ! Zna se samo se naivne laže !

JO
josmalopanestalo
23:39 28.01.2013.

nekome kriza, nekome ne, pitajte ove u davosu kak im je teško ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije