Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganja

Krenuli natječaji za poduzetnike, po projektu do 700.000 kuna

Gordan Maras
Željko Mršić/Pixsell
13.04.2012.
u 13:23

Po pojedinim projektu moći će se dobiti od 50.000 do 700.000 kuna. Ukupan poduzetnički impuls iznosi 376 milijuna kuna

Danas su krenuli prvi javni pozivi obrtima i malim poduzetnicima za projekte koje će poduprijeti Ministarstvo poduzetništva i obrta, objavio je jučer u Varaždinu ministar Gordan Maras.

Ministarstvo će, među ostalim, poduprijeti programe koji se odnose na razvoj i inovacije, znakove kvalitete, žene i mlade u poduzetništvu, obrazovanje u poduzetništvu, zatim poduzetnike početnike te projekt Gazele. Nakon prvog, ići će još dva kruga javnih poziva.

– Svi projekti dobit će bespovratna sredstva, s tim da će se 60 posto novca dodijeliti prilikom odabira projekta, a ostatak po ostvarenju projekta. Po pojedinim projektu moći će se dobiti od 50.000 do 700.000 kuna. Ukupan poduzetnički impuls iznosi 376 milijuna kuna. Ideja je da se uloženi novac u tri godine vrati društvu kroz zapošljavanje, nove investicije i povećanje gospodarske aktivnosti – kazao je Maras. Najavio je i smanjenje fiskalnih nameta obrtnicima, čime bi se oni počeli vraćati u centar grada.

– Varaždin je specifičan grad s obzirom na svoju tradiciju i povijest, a tu tradiciju čine i obrtnici. Ono što je pogodilo cijelu Hrvatsku proteklih godina, smanjenje broja obrta, nije zaobišlo ni Varaždin. To moramo mijenjati, a ne možemo, ako ne stvorimo za to preduvjete, poput smanjenja poreznih opterećenja, osiguranja plaćanja i pokretanja investicijskog ciklusa. To sada i radimo. Te stvari, nadam se, popravit će i "krvnu sliku" varaždinskih obrtnika. Važno je da država poduzetnicima da podršku – istaknuo je Maras.

Komentara 10

ST
sttipe
22:09 13.04.2012.

a čije se novce dijeli??natječaj za poduzetnike??kako to komunistički zvuči!!!jel poduzetnik nije moga bit ko je tija,kakav sad natječaj??ili više nesmi to bit ko oće???ili će podobnima dat naš novac??po kojem kriteriju??

ST
stefj
22:50 13.04.2012.

Hm, toliko galame, a na WEB stranicama još ništa. I dalje stoje porgrami od prošlih godina. Budući da program traje od 2008. godine, a i prije, ne znam zašto se sad odjednom u svojoj zadnjoj godini zove Poduzetnički impuls... No, ako tako žele sebi pripisati ideju, nek im bude, ali bi mogli biti toliko dobri da je podijele i s nama poduzetnicima da vidimo gdje i kako se možemo prijaviti za natječaj. Ili je to samo za odabrane?

BI
bizzachu
14:54 13.04.2012.

samo za varaždinsku županiju? Zašto ne i za ostale?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije