Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stečaj kraljevica

Kraljevica državi duguje 1,3 mlrd., a imovina vrijedi 41 milijun kuna

brodogradilište kraljevica
Goran Kovačić/PIXSELL
14.11.2012.
u 14:02

Prvo ispitno ročište u stečajnom postupku nad brodogradilištem Kraljevica danas je održano na Trgovačkom sudu u Rijeci

Ukupne obveze brodogradilišta Kraljevica u stečaju iznose 1,4 milijarde kuna od čega brodogradilište državi duguje 1,3 milijarde, a preostali iznos su dugovanja dobavljačima, utvrđeno je na prvom ispitnom ročištu u stečajnom postupku nad brodogradilištem Kraljevica koji je danas održano na Trgovačkom sudu u Rijeci. Istodobno, procijenjena je vrijednost imovine brodogradilišta koja nije na pomorskom dobru 41 milijun kuna.

U ovom stečajnom postupku nema potraživanja radnika jer su plaće, otpremnine i druga prava iz kolektivnog ugovora isplaćena u lipnju, prije otvaranja postupka. Odbor vjerovnika zaključio je da se zbog osiguravanja nastavka obavljanja djelatnosti na prostoru brodogradilišta ne ide u prodaju imovine, već da se s četiri poduzeća koja su zainteresirana za obavljanje remonta potpišu ugovori, odnosno da brodogradilište svoja koncesijska prava prenese na njih potkoncesijom, uz suglasnost Vlade.

Očekuje se da će u sljedećih nekoliko mjeseci biti donesen novi prostorni plan u kojem će biti određena namjena prostora brodogradilišta pa je Odbor vjerovnika odlučio pričekati s prodajom imovine dok ne bude konačno utvrđeno hoće li Kraljevica ostati zona brodograđevne industrije.

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:46 14.11.2012.

Oj tugo i nesrećo zemljo mila, na socijali imamo da svi završimo..

OB
-obrisani-
21:25 14.11.2012.

vratimo se u kameno doba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije